LIVE:台灣立法院改革法案 5萬民眾集結院外包圍抗議 院內民進黨議員高叫口號!

716 回覆
82 Like 16 Dislike
監督政府點解你個地圖炮範圍要包埋民間機構同私人企業?
btw, 你問點解反對, 更大既原因係因為KMT有傅總召, 曾經因為內幕交易定罪過監, 你比呢種人有呢d無上權力?
原來咁大件事
咁點解唔衝得國會
我唔肯留這句,等等又被人插。
唔係台灣人,係得二萬隻小粉綠
咁就要睇係咩人想「監督」個咩政府, 簡單d講依家係奶共嘅想監督台獨嘅, 支唔支持就好睇你本身個立場喇
共軍攻台吧!再不攻就沒戲
咁衝入國會未
講到生死存亡但唔衝得
上一鑊太陽花社會輿論五五、六四波

今次唔係咁多人出嚟反

因為真係太多人睇唔信眼民進黨呢八年嘅貪污
台灣人選民眾黨教訓自己
自己個執政黨總統啱啱宣誓就職就話台灣民主已死

仲話台灣已經變成赤共香港

原來賴清德係共匪
呢條法案似係抗生素
預左
成堆5毛又會話冇問題冇問題

仲記唔記得支聯會比國安叫佢交資料?
人地支聯會就話自己唔係外國代理人點交國安要既資料
然後咁都入罪

依家KMT過緊既法例就係咁既野, 仲要唔需要關國安 / 立委職務事, 我要咩就可以傳召
傳人來問野咋
有咩大不了
美國成日都有聽證會,一樣傳人來問話
美國hearing都唔係全部咩topic都可以問啦
咁台積電唔將d秘密野放台灣咪得囉
中國人思維:矯枉必須過正
由此可見,台灣人係中國人
人地聽證會分好多類型
同埋除左對政府內部既調查聽證會之外, 其他都係「邀請」人黎
大概了解,藍白一開始就想快刀斬亂麻,唔比質詢,唔比討論細節,中華民國係五權分立,立法院擴充權力有違反憲法,因為行使咗監察院權力,唔知有冇錯,正常程序係要修改憲法,唔係喺立法院通過條例就可以更改立法院權力
果然好有人大feel
9UP 唔洗本
吹到大一大

事實就係民進黨治下 50萬資本額既公司 可以拎到1億政府錢

佢地想查 想傳召既係呢啲民進黨政府容許大撈油水既公司

你地就吹到台積電不特止 仲會將資料俾埋中共
俾唔俾中共我就唔知 你就一定係度賣恐懼
依家現場已經超過8萬人
就咁睇上面都幾多人食苗博雅懶人包
屌嚟都哂氣,係就衝入去啦
佢地明知
打憲法官司係下一步
但係藍白係中途會用擴權做咩冇人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞