LIVE:台灣立法院改革法案 5萬民眾集結院外包圍抗議 院內民進黨議員高叫口號!

716 回覆
82 Like 16 Dislike
Push
咁不如你解釋吓個程序
事實係KMT傅總召不久之前先帶隊KMT立委走左去大陸
大陸個官仲要下指導棋
點解會比人懷疑? 自己身太多屎呢
咁勁?總統大選得40%票,少於一半。立法院亦保唔到多數黨地位。今時今日個局咪因為你全面執政八年做得差嘅結果。
點同?修正案一條有得討論 你就20幾數一野打包唔俾傾 唔好偷換概念啦
人地 台灣事實查核中心 認證藍白沒有黑箱,符合議事規則,你不如講下咩地方有問題
普京完美示範不戰而屈人之兵
https://lih.kg/2865012

依家係咩局面啊? 俄軍外交部
民進黨做少數果陣監督能力太強
希望永遠在野 做好監督嘅工作
民眾佔領立法院,得兩條路

韓國瑜院長動用警察權,將個波交返畀行政院內政部警政署,咁民進黨進退兩難,結果係輸

韓國瑜院長唔用警察權,嚟緊立法院要處理ncc新委員同考試院,有鳩啲人鳩落去,甚至鳩到預算案都唔理,國家運作唔到,咁又係民進黨輸

所以依家圍而不攻,等藍白兩黨“覺醒”退讓,係民進黨唯一選擇
因為KMT依家有兩個立委已經涉密立案受查
一個馬文君, 拎左潛艦國造文件派通街
一個徐巧芯, 企係立法院前面拎住份外交部密件唱

怪人點解用有色眼鏡望你之前, 睇下自己乾唔乾淨先
阻礙民主進程? KMT呢個黨幾時有民主過?
我叫佢解釋個程序
你喺到噏乜嘢呀?
行得正企得正驚鳩人查。
其實綠預左會比佢過
但民氣已起綠一定得益
黃國昌依單野之後已經臭曬
民眾黨又比佢騎劫左
下次選舉後生票又走曬
呢個不嬲係佢地答唔到你既問題
因為已經變咗諸心之論:你早兩個星期你去北京收order,出賣台灣人,所一條都唔畀過,係黑箱

咁多位綠營手足 同我一齊大叫:「台灣已死」
人地議事規則就係咁,唔合理的話 過去8年綠營做咩唔改
咁一句講哂
藍白個啲立委係邊個投既先? 係選民投定好似香港咁委任?
星期二民進黨立委入場個下全部戴“民主已死”,個mood其實似泛民主派話“今日係香港民主最黑暗嘅一日”
投票出黎已經代表左大部份民意啦
輸打贏要姐
2008-2016最民主
馬英九日日比人屌都無事發生
[問卦] 如何澄清國會改革法滿天飛的謠言
https://www.pttweb.cc/bbs/Gossiping/M.1716221762.A.E11

超過10萬人
呢啲算唔算陰謀論?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞