LIVE:台灣立法院改革法案 5萬民眾集結院外包圍抗議 院內民進黨議員高叫口號!

716 回覆
82 Like 16 Dislike
時序都錯曬
你唔比人討論人地先嗌散會
根住屌返人地唔守規矩
仲講到因為黃國昌份人nice先主導成個法案我都唔知話你天真好定咩好
就算係綠營官媒三立做民調都有過半數人撐改革,我係唔明cctoy 同在台港人會幫民進黨抬橋撐行政獨大無check and balance
唔比人討論
https://g0v.hackmd.io/@kiang/2024_parliament_reforms_clips
咁請問呢D係咩?
藍白兩邊加埋都唔夠綠時間多
咁叫唔比人討論?
計之前討論時間有咩用
最後二讀果個版本都冇討論過
To ask for something nicely 就代表份人 nice
咁 To work on something hardly 咪代表個人好硬
而 To handle something poorly 即係個人就好窮/好可憐

你好啲書先啦!
咁有冇"討論"過啊
當日民進黨又有冇打算討論啊
打MMA跟住話人唔同佢討論
笑死
呢單嘢咁大件事係咁沉
啲五毛好做倒嘢
抽走人地張"表決卡”
跟住人地唯有改舉手
然後就屈人係人大
咁前面有討論
點解後面唔討論
雙方做過d咩導致唔肯討論
哥布林本色,負評唔敢駁
咁又道理
點解唔討論?
你反正數人頭都過硬架啦
你急乜野?
[黑特] 柯建銘當初國會改革版本是想關七年
http://www.ptt.cc/bbs/hatepolitics/M.1716747049.A.C10.html

時空背景不同之術
綠能你不能
綠提就係民主
你提就係賣台
似假圖
https://www.ptt.cc/bbs/HatePolitics/M.1716769808.A.620.html

偽證罪本來就係刑法就係7年

拎差唔多30年前法案出黎spin

仲有民進黨版本既 藐視國會係送檢調同法院,唔係立法院會過半就通過
依家立法院會過半之後咪又係送法院,有咩唔同
定你想講20萬?20萬都係抄民進黨
民進黨建議30萬添
罰錢唔服都係送法院
民進黨同d黃屍一樣咁撚賤格!
淨係同性婚姻都可以夾硬過屈台灣人支持,綠營都好事多為。
如果真係咁多人睇唔順眼民進黨嘅話,咁民進黨一早輸埋總統大位啦
所以你咪見今次民進黨用好多出千手段選舉,睇吓網上啲片段
明明投國民黨,讀票都可以變做民進黨
根本台灣就應該行電子選票,不過執政黨一定反對,因為難啲做票
民進黨點解由上屆選舉六成票跌倒變成四成
國會過唔到半可以做到啲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞