LIVE:台灣立法院改革法案 5萬民眾集結院外包圍抗議 院內民進黨議員高叫口號!

716 回覆
82 Like 16 Dislike
公投唔可能咁空泛
搞一次幾千萬你真係覺得成本低咩
五大議題都空泛?一係同意,一係唔同意,邊條立入咗議案咪喺立法院由代議士審批同修改合理細節,公投成本點解唔低?社會成本已經唔係單計真金白銀
依單野最後係咪 又當無事
藍白個邊都唔理
想知公投有冇咩權力
睇返最近幾次公投過 反對萊豬入口
但依家唔係一樣入口緊 仲要市面上搵唔到
咁咪錯曬囉
而家嘈唔係嘈改唔改
係點樣改
比你投咗 可以改
kmttpp再拎返今日嘅條文出嚟
咪一樣係嘈
kmt話合理
dpp話越權 違憲
係咪再拎條文出去公投
你支持kmt版本還是dpp版本
咁呀?
呢個白黨側翼 仲敢蒲頭
咁有乜解決方法?開咗公投議題咪有時間同空間比大家討論,而家一係硬過,一係繼續包圍落去,沒完沒了
假民調
做個show姐
三讀完左咪返屋企訓覺唔通衝入去打柒韓國魚咩
香港都拎黎做例子
所以香港依家咪咁囉
你知唔知瑞士銀行有1萬億美金係由100個中國人持有有個譜 呢家中國水深火熱黨班柒頭都唔拎返出黎救國
中共貪得嚟有個譜

原來係五毛
放乜上心
鄰國嘅政黨關人撚事
你地自己投到咁關人鳩事,你自己保護中國台灣
民主國家又的確係,唔通我話英國國安法係惡法?
所以我咪係後面加「係正常議會下」
台北都無乜人反對依單野
夜市多人到爆
真係同一套路
仲話唔係中共同路人
https://youtu.be/waemTQmdndg?si=AUS04veliBHu5lrS
職業interview 現場姐,係香港d 1450同綠粉島咁上心,反對行政擴權我聽過,反對立法擴權制衡行政我真係第一次聽
其實佢咁岩,點解要跳過討論審議?
咁有大條道理
第25條點解要收收埋埋到通過左先比得大家知?
話咩只會影響財團大老闆, 但係條例唔係咁寫, 係包曬全世界
尚公講得好啱, 同班法律撚唔駛講法律, 只需要講中文
共產黨攻台模式改變左。唔洗射飛彈。
共產黨伙拍國民黨癱瘓賴清德施政。內部國民黨製造施政混亂,外部阿共426 軍事圍島封鎖台灣。裡應外合立體戰術發揮作用。

民進黨支持者會否抗爭衝入立法院,另一波太陽花蘊讓爆發。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞