LIVE:台灣立法院改革法案 5萬民眾集結院外包圍抗議 院內民進黨議員高叫口號!

716 回覆
82 Like 16 Dislike
當中共無到?
中共你都唔放心上?
中共貪得嚟有個譜,民進黨同你講佢地直接貪污
毒品on綠能事件解決咗未?總統選舉做票有人俾人拉未?
人哋講緊條條例文本有咩問題,執行嘅難度
你就話在野監督執政天經地義

你要唔要睇吓自己講緊咩?
嘩,中共會貪污架? 你唔識唔好亂講喎
有咩證據先你
你先要睇吓自己講緊咩? 在野黨監督執政黨有咩問題?
邊有人會支持執政黨獨裁統治,官員貪污腐敗可以唔需要問責,香港都有官員問責制啦,台灣可以完全唔需要負責任?你係咪發燒呀?
班友又柯P上身
總之你執政黨就貪污幾千億
你最好依家舉高雙手投降
我依家做咩都天經地義
如果閱讀同理解文字有困難咪出聲
大家都願意幫吓你
如果你係受教嘅話
其實樓上有幾個
喺唔同post都已經係差唔多表現
佢哋要繼續咁我哋都無辦法
香港官員有問責制
得嗰50k
一個月人工都有啦
中共貪得嚟有個譜
我諗大陸都冇幾多人認同你
不如話睇唔同post都有人唔知發生咩事,就支持咗民進黨先?
柯P又有咩問題?而家講緊執政黨貪污,冇人覺得呢個先係最大問題?
如果係獨裁統治在野黨就唔可以通過執政黨唔支持嘅法案啦
你話貪污,係咪應該立法保障司法機關有調查權呢?點解變咗立法機關去調查?立法機關憑咩覺得自己調查得好過司法機關?
你話問責問題,呢個問題好多民主國家都有,但完全睇唔到而家呢條條例可以點樣令到官員更加問責
講到咁擺明五毛
唔好理條on9啦
因為今屆民進黨立會票數唔夠,咪輸打贏要
話少數服務多數嗰D收皮喇,區域立委得票同埋症黨票數,癡那蔣幫少過dpp,你敢提?
佢自己邏輯死亡
就唔好衝入佢個泥漿度同佢玩摔角喇

等佢自己諗吓點樣解釋條文啲問題
先再討論佢問嘅嘢啦
因為大家睇漏咗,賴係講
多數尊重少數(街上嘅人圍而不攻早幾個月選嘅立委)
少數(早幾個月選嘅立委)服從多數(街上嘅人)
無睇漏呀
佢哋係選擇性睇唔到,咁就當無

就算有,綠講嘅嘢都係詭辯
個件小草由大選支持柯個陣開始D言論同想法都唔多正常架啦
Threads 上面啲草先令人大開眼界
藍白都有搞集會。條街好似人都冇

因為
綠能你不能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞