滯留武漢教師的同事有話說

861 回覆
1889 Like 79 Dislike
一個人去足浴店,間店仲會俾人查牌,仲要第二日先走得,好難唔懷疑喎

不過無論有冇幫襯都好,都冇理由一次整死一個後生老師嘅,大把人更加賤
佢都係鬆吓腳,就俾人上綱上線屈叫雞
衰左仲講乜人格,叫雞啫
公安係唔會錯既
公安行政拘留係會通知家屬既
最錯既就係唔熟國情既人
又玩未審先判?
真係叫雞嘅扣留咗14日啦
都講到明同事散播謠言
事主星期一又準時返工
即係無啦啦俾人抹黑就得?
想知佢點樣冇踏出嚟
唔好講大陸啦,香港都大把足浴店
定係你停留喺溫室冇行過出街?
事主無做錯無啦啦都俾你批鬥到死
想知唔好彩之外,事主作為老師係衰乜?
咁個d真係冇鴨呀嘛
講真施sir搞到咁
唔多唔少都係因為學校第一時間割蓆
啲人更加以為佢真係叫雞俾人捉到
去錯機場姐,本來諗住搭機返香港
呢到有人話自己武漢開按摩店熟哂流程,又有人一齊上武漢鬆腳,又有女同事睇晒全程,咁齊心實甩叫雞罪啦放心
但間鋪頭唔達標好少會捉埋個客走仲要留一晚
明明上個禮拜先撐完HKU仔唔玩人格謀殺
一去到連登仔最討厭職業之一
轉頭想像晒全個罪案現場
再玩返人格謀殺套路加鹽加醋
事主星期日返埋香港都吹到俾人行政拘留14日
So 事實係點又如何
最緊要花生好食
好多男人都叫過雞,只係大部分都冇比人發現啫
叫雞都要割席,間學校九成都係教屎片
無指引

私人工出差嗰陣如果因為同一理由而miss咗回程班機,你估條友仲有無前途?
佢有道理喎 行得正企得正但比人屈 仲要為人師表
如果係你比人屈 你都著撚曬啦
出trip唔可以有自由時間?
衰在揀錯學校
本身都冇乜嘢,都係圍內傳吓
點知學校叻唔切,星期日就光速割蓆刪晒施sir所有網頁資料
仲要扮老屎忽 教人出嚟社會做嘢點點點真係唔知班撚樣返開咩閪工 幾多年社會經驗咁把炮
疑點利益歸於被告啦

俾人行政拘留14日就話駁唔到姐

但宜家佢俾人扣一日only

真係證明唔到佢有做嘛
我只係想表達大陸正當生意一樣會比人掃啫,咁餐廳掃場同骨場比人掃既形式當然有唔同,但本質其實一樣
寬己嚴人,教豬典範
innocent unless proven guilty只係普通法既野,唔apply落人格謀殺,甚至炒人的
男人老狗一個人去中國足浴店會淨係按腳??
講出嚟都無人信 唔扑都打個丁先啦
咁多無知嘅人仲以為行政拘留一定係14日,駁嘴都醒少少好喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞