滯留武漢教師的同事有話說

861 回覆
1889 Like 79 Dislike
阿sir不是叫雞,是去做鴨
社會對教師嘅要求同期望係非常高嘅,件事對學校嘅觀感係差嘅,問題唔係你點解釋,係你點面對家長同學生,唔係靠公關到嘅,宜家有咁多學校可以揀,點解要揀一啲校風成疑嘅
咪撚玩啦, 教育局點會幫教師架
所以未問間學校係唔係仲打算死攬
講真係要求高㗎,唔係點解三皮幾起跳,份糧包埋
平日粗口爛舌又冇乜道德底線嘅連登仔點解唔做咪就係咁
公安拉 = 叫雞

公安放人 = 都係叫雞,trust me bro

公安唔拉 = 肯定有,捉唔到啫

留係酒店 = 叫外賣

唔去交流 = 驚俾人捉,留係香港叫雞
按摩關乜撚道德事根本啲人先入為主帶有色眼鏡去睇件事
咁又唔見公安拉人食飯
說話就唔係咁講 如果真係冇野 乾乾淨淨 點會坐過夜 當場就放左啦 俾佢按埋都仲得

依家成件事鬼個位係 又冇落charge 又冇玩佢15日 但係就玩佢一日 點解呢?

唯一解釋就係好明顯間野就有問題 不過未斷正 公安就用行政手段趕客 整散個場

你個理論係解釋唔到點解佢坐左一日
三皮起跳好多專業工都有
偏偏係老師呢行道德要求咁高
唔係講d乜
但係沐足都唔比都幾慘
一陣經過紅燈區比人影相又係死
電腦有咸相又係死
佢只係幫個團, 事後未要老師同學校寫包膠
首先,中國香港老百姓要接受好老師都係人,係人就要出火,如果老師叫雞都係好正常

而且出火對個body有正面嘅作用

休班老師休左班已經唔係老師,希望中國香港老百姓理解一下
係雞竇,無叫雞
唔係雞竇,但會捉晒班客扣留一日一夜,無叫雞
結論:無叫雞,trust me bro
社會就係咁架啦, 好多先入為主施sir自招嫌疑係抵撚死架啦, 就算真係揼正骨, 比人觀感都係唔好, 有乜計下次醒水咪得囉
一句講哂:有定無?

呢啲野無中間架喎

你up咁大段野
講到尾咪又係話唔到佢有
唯有寫啲野黎誅心論

你段野講到底就係話
去砵蘭街=叫雞

條友去到陌生地方
分唔清邊間正,邊間邪有幾奇
諗太多 上少啲網啦
公司有指引唔比叫雞
屌啦聲,上去交流實況大家都知,衰撚過大學生上堂
瞓嘅瞓玩手機嘅玩手機,上面大學勁撚不滿

又無罰則,出事係遲早

唔好搞到我工都無講完算
你去過兇案現場,你肯定係殺人兇手,trust me bro

一句到尾,有定無?

條友人生路不熟,中伏有幾奇
查完無咪俾人放走
使咩講咁多, 我地連登仔話佢有叫雞就係有叫雞.
有公安check 8成92場未交足錢
總結:唔好貪平去細場
我幫手做個結論, 佢係老師,所以佢有叫雞,佢係抵撚死.
公安嚟架拉你咪拉你,睇你唔順眼殺咗你都得呀
早放又無話唔岩既,只係佢無解釋清楚真正早放既原因:
係edb搵關係叫公安放人

而公安無講過佢無做
施Sir好大面子架,動員到駐武漢辦啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞