滯留武漢教師的同事有話說

861 回覆
1889 Like 79 Dislike
咪就撚係
佢咁既logic 既話
衰左11 13 夠可以當性教育
出幾日公司trip 都忍唔住幫襯足仔
仲要唔係同其他同事去 淨係自己去 有冇咁緊火

同埋 上面有邊間係正骨丫
全撚部都係飛機場黎架啦

我撐阿sir
比人斷正係柒d姐 罪不至死既
錯 蔡蛇單案係因為佢嘅口供打到間嘢直頭唔算係賣淫場所
老闆叫雞只是深八了解國情
咁你不如話係酒店休息都有問題 係酒店休息都可以叫外賣雞

根本就係想睇人仆街 心地唔好 扮乜撚
連登不嬲鍾意未審先判 炒車都唔係第一日既事 都係想睇人仆街 最好就係有番咁上下專業同收入既人仆街 咁粒花生就最好食
心水清呀ching
成件事我可以當疑點利益歸與被告 但係 我一定唔會幫佢講說話

第一 佢係成年人 風險佢應該要自己判斷到 佢自己一個去 有機會被查已經好唔理智 一係就搵一大班去 有男有女 如果係正經既 同埋edb 個領隊報定案(依家係交流團 唔係旅行) 有咩事上黎講野都大聲啲

第二 有好多按摩店係坐落係啲大商場入面 個啲係唔會無啦啦有公安查既 佢應該係去左啲舊式啲既鋪頭 其實唔係地頭蛇 係唔應該去

第三 你話分唔到正邪 更加Cls 正如你係香港按摩 正經係條大街到 裝修 燈光都做曬靚裝修 就家庭客 又多ig kol介紹既 會出咩事 你係要去探險 搵間唐樓樓上既玩 出事怪邊個
成件事係個教師冇腦,正常人會諗後果避開呢D店
而家出咗事就賴個社會既人黑心
岩,可能係比企街既姐姐仔拉上店tim, 不過件事係點得施sir知
呢間學校以前已經有單老師同十幾歲學生食野kiss俾人影到
宜家瓜田李下就搵啲後生老師黎屌
差本身有位俾人入

邊個揸槍迫個老師入足仔先
咪撚就係調撚轉晒啲嘢黎講
諗起前排ocamp被屈非禮單野 大家個個講到好嬲 要幫個男仔發聲
但去到老師呢個職業 大家個個落井下石 雙標到

不過大家童年 或者依家仲係學生既user 讀書經驗應該都幾負面
乜9 都心地唔好

我話佢唔識避忌有話佢一定叫雞?
自己學校老師做過既野就打三句
媒體局方就三段,陳老師都好唔持平下
教師個標準同個普通學生點類比?

後者仲似上埋court 有哂不在場證據被人老屈,點會唔撐?
你侮辱中國公安
中國香港公安唔會放過你
真。我一直都信蔡sir,好多人欠蔡Sir一句sorry
淨係拉佢一個?
咁多同事都唔攰得佢一個攰自私揼?
我問下姐
蔡蛇去到雞場都可以唔叫雞啦
執返身彩仲出嚟澄清
咁咪愈嚟愈多人知,我係你就靜啦,過一排無人記得
屌你,呢啲咩撚嘢討論嚟?

你條弱智柒頭矮撚,自貼上嚟睇吓。
黑撚到
香港人既自由就係你地班有罪假定自我審查L既有份抹殺
係香港地做老師政治歷史上已經大L把野避忌,
收工時間按個腳都要被人人格謀殺?
平時見到街上少布d既妹豬都排隊嗌想吊既連登仔, 忽然保守到要披紗包頭既程度
好心你地唔好用自己做開社畜既習慣標準, 強加係其他人身上

已經想像到下個trip帶隊既會拎黎講笑, 自由時間"自己小心d喇"
呢個係職業道德標準水平唔同既問題 唔係雙標
Ocamp係講緊男女學生之中男學生接受到既不公平待遇

呢單係個老師係教育局主辦公幹自發走入足仔鋪

老師本身就係社會對佢地道德水平期望較高既職業

同一般職業自己去旅行無可比性

校長話捱打係因為成間學校係利益(名聲)共同體

本身個教師既行為缺乏考慮後果
導致要佢partner同校長做多咁多野

樓主篇文主要內容
怪責其他教師
怪責教育局
怪責傳媒

見到呢個comment咁多負評就知有組織想洗底,屌你間足浴店無問題咁點解公安會去查,查完無問題點解要邀請d客係派出所留一晚協助調查之後點解要出動教育局職員先放人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞