滯留武漢教師的同事有話說

861 回覆
1889 Like 79 Dislike
陳老師都係由件事丟淡算啦,仲講咁多資訊引起更多討論做咩?件事又炒番熱哂
因為自己行為而影響左工作/團隊運作,作為教師專業,都已經唔合格啦...
如果無教育局官員協助,係唔係唔可以第二日返港
教育局每團都派幾個人跟住,教育局點都清楚過個女同事啦
但我覺得作為一位老師,我要教導學生明辨是非

做老師, 剩係傳授智識算啦好嗎?

你地都唔識做人, 教咩學生做人呀?

教學生造人嘅老師有好多就真嘅
自己身痕一個去 又唔叫埋班呀頭去 緊係無人幫佢
我上一樓一係飲湯!
或者佢去探路先點知一探就比公安拉人
阿蛇有冇返學
為人正直 教學出色 唔等於唔叫雞喎
大家討論咗咁耐有冇叫雞,咁不如阿sir分享下係邊間足浴店咁正規,咪一清二錯囉。

又可以畀自己啲行家下次出trip去按下,橫掂都係正規嘅。
以後2個老C一組互按啦
正路咁正規按腳 都唔會查啦 亦都唔會扣留一日啦 協助調查即係間野都有屎先要查姐
想阿sir分享下係去邊間足浴店,叫咗咩plan,等大家唔好同佢一樣誤會間嘢係正規,但原來會畀人捉咗去。

好老實,呢啲事可以引起咁多人有咁多猜測,好大原因都係個解釋根本就唔仔細,你諗下而家大家得到嘅資訊有幾多係當時人自己嘅觀點,根本大多數都係第三者嘅角度,
施sir份人都幾廢下 講到自己比人屈叫雞咁慘 但反而叫個partner上嚟連登幫手澄清
樓主作為miss又on99 本身已經冇咩人講起單嘢 你又要出嚟幫手頂唔知做乜鳩 你又唔係當事人
睇左咁耐都係想問
間鋪如果只係正常查牌, 查完點解會係扣留個客兩晚?
(given that星期日先返香港, 而個客係單純只係去腳仔按摩)
疑點利益歸於被告都唔識,一口咬定人地有叫雞,睇到一班中国香港連登仔在鳩叫
睇連登仔留言,覺得香港人好多人好黑心
份糧包比人屈?
你又知我地屈叫雞施?
想問你個道德水平期望 係期望啲乜?
我睇唔到自發走入足仔鋪有乜問題
你已經先入為住諗咗足浴就等於叫雞
樓主篇文主要內容 你連睇都未睇到明
最應該怪責嘅唔係其他教師﹑教育局﹑傳媒
而係你依種無真憑實據就已經一口咬定足浴就等於叫雞唔撚用腦嘅人

正規都會查㗎
大陸合家歡場都可以有得邪
咁市民都唔好入馬會賭錢啦
上面成班都癡撚線

而家連公安都冇繼續鎖佢,又冇證據,就一口咬定佢諗住叫雞。

大陸咁撚大,一條街有幾間按腳,成個武漢分分鐘過千間
過千間都一定係邪骨?咩撚嘢叫呃唔到我哋香港男人

根本每一個位都係自己想像,睇完網絡再一口咬定
全憑想像,毫無根據

香港有你呢班到今日都有罪假定然後網絡欺凌嘅人先最慘。
諗起前排ocamp被屈非禮單野 大家個個講到好嬲 要幫個男仔發聲
但去到老師呢個職業 大家個個落井下石 雙標到

不過大家童年 或者依家仲係學生既user 讀書經驗應該都幾負面
呢個係職業道德標準水平唔同既問題 唔係雙標
Ocamp係講緊男女學生之中男學生接受到既不公平待遇

呢單係個老師係教育局主辦公幹自發走入足仔鋪

老師本身就係社會對佢地道德水平期望較高既職業

同一般職業自己去旅行無可比性

校長話捱打係因為成間學校係利益(名聲)共同體

本身個教師既行為缺乏考慮後果
導致要佢partner同校長做多咁多野

樓主篇文主要內容
怪責其他教師
怪責教育局
怪責傳媒

想問你個道德水平期望 係期望啲乜?
我睇唔到自發走入足仔鋪有乜問題
你已經先入為住諗咗足浴就等於叫雞
樓主篇文主要內容 你連睇都未睇到明
最應該怪責嘅唔係其他教師﹑教育局﹑傳媒
而係你依種無真憑實據就已經一口咬定足浴就等於叫雞唔撚用腦嘅人

全香港都覺得有問題嘅嘢
你睇唔到有乜問題
足浴就唔等於叫雞 你係侮辱緊我嘅智商
你不如直接啲 雀仔按摩冇問題
叫雞冇問題 咸濕都冇問題
無真憑實據你理得人屌埋個女學生
其實當年國安蔡蛇都係幫襯足浴店
兩件事嚟wor 入馬會會唔會比人行政拘留?
無知戇鳩comment
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞