滯留武漢教師的同事有話說

861 回覆
1889 Like 79 Dislike
成百人嘅交流團,廿幾歲成年人,私人時間做啲乜要同領隊報到,你中學畢業未
如果係一個教育工作者出國就唔會按摩啦戇鳩,依家咪俾人拉鳩咗囉
係咪叫雞都好
總之佢就已經社死
上面個個都係咁講

攰咪一個人去捽腳
支持以後老師按腳一律照報

無野怕乜人講
咁又唔可以咁講,按摩係一件好普通嘅事,你咁樣污名化咗佢又唔係太恰當,我相信好多人返大陸都會按摩,同團嘅其他老師會按摩都唔出奇,不過好似佢咁樣自己去按,又可能冇問過身邊嘅人一唔一齊去,以致於冇人知道佢行蹤嘅就可能得佢一個

去旅行不嬲都係上網睇下果區有咩景點 有咩出名鋪 之後係條街鳩行 見鋪就入下架啦 你就叫人唔應該走黎走去 仲話返我偏幫

同埋攞水圍d地鋪足浴黎做參考 一樣有男有女大堂按腳好老正咁 但樓上有dup骨房 照樣隨時可能屌緊西賣淫 呢d邊估到正唔正經
笑撚左 叫雞就認啦搞咁多野
講粗口又唔得 網上留言又唔得
唱歌唔得 拍片唔得 足沐都唔得
平時旅行又無得叫雞 有咩事就比人話自己攞嚟
即時玩完等轉行
按摩係一件好普通嘅事,但係交流團冇作任何申報,尤其是喺大陸,其實可以話咎由自取,明知上面乜嘢都有機會發生,作為一個老師連少少危機意識都冇咁與人無由啦,又要做老師出份糧,之後又話點解老師都係人做呢啲好平常,邊有咁大隻蛤乸嘅事。
我都想睇教育局個指引係咩,以前同根同心連老師都唔可以出酒店同叫外賣
而家係公幹期間叫雞叫到比公安扣留wor,唔好將D事拉埋一齊講
係呀,以前交流團啲老師都話過咗幾多點之後唔可以出酒店,仲話去按摩
搞清楚未 而家係d人倒果為因 用協助調查呢個結果定義佢係去左邪足
咁你報左同冇報有乜分別?報左 比人捉 個領隊會出黎講「佢去足仔前同我講左正足黎架 你地唔好屈佢邪足叫雞」 咁呀?
如果佢以後有幸帶交流團冇得用呢個理由限制學生外出
做老師就避忌下啦

交流團你咪當返緊工(交流團算工幹,而且老師更加要謹慎)

講真 你人工咁高
小小自由係要放棄
香港咩5星級設施都有得你玩
係要係大陸按腳仔

係要去d黃賭毒地方
講真 你老師如果去澳門賭場被學生見到會點
你老師係街買龍虎豹會點
你老師係馬會買六合彩會點

一句講哂 咪貪小便宜啦
一句講晒做得老師就係要守條尺㗎啦,事實證明咗,就算佢係冇叫雞淨係去按腳,佢個file 都唔會靚,依家爆曬出嚟就算冇俾人炒,但以後都唔使升囉,呢行就係咁。除非你唔好做老師囉
按腳底係包埋雀仔
入貴賓房中出都得
係人都知
傻閪
隻手滑嘅 做手模幫產品拍廣告都幾千蚊一次

駛鬼幫你劣鳩咩
咁要睇下施sir份包膠點寫
你點知佢叫雞的
叫雞仲有得即刻返嚟?
支國100間按腳
有101間可按埋雀
叫雞 呢兩個字已經跟佢一世
叫雞施😂
離開深圳得了
脷伸:雀仔按摩專家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞