滯留武漢教師的同事有話說

861 回覆
1889 Like 79 Dislike
佢地既受眾係學生,都唔熟悉骨場文化,信miss講野既人都係simple naive
明明係張中施老師做壞教育局交流團個名, 但係將個矛頭指向網絡同教育局
但係社會同教育局又點會咁易相信佢地套說法
而家要睇下公安同教育局點處置施sir啦
就係做壞教育局個朵,所以可能有人幫手拆掂呢單嘢
施sir先返到香港
唔洗坐足14日
開哂聲放左人啦,係校長on99驚人唔知燒炮仗慶祝啫,賀下施sir嘛
而家同店既人仲坐緊花廳呀
施sir好唔好意思自己一個人返嚟香港逃避後果呀
學校唔想影響聲譽就搵個老師幫拖講好說話

但完全無講佢係足浴店做過咩
呢個藉口呃下純情小妹妹就得 點呃男人呀

係大陸自己一個男人離團走去玩足仔 你話冇出火都冇人信啦

間學校想攬條仔既就咪撚再出聲 根本就愈描愈黑
按學校miss講法,你咁諗就係你心術不正
施sir為人正直,去嗰啲地方都只係考察
邊個再多嘴就係有違師德,令人心寒
On9仔真係叫咗就十四日啦
撚會放你咩,坐撚住咗個閪腦?
你啱 我同你一樣咁相信中國公安陽光司法
一定唔會收錢放人
天地有正氣 施SIR冇叫雞
你就係 無啦啦會捉你坐一日? 有冇用個閪腦諗野 如果真係咁簡單 有冇諗過當地人點算 次次按隻腳仔都好大風險喎

唔通佢地每朝就係到傾緊 「丫 今日到邊個邊個冇返喎 係咪去左按腳呀 」 屌 Cls城市 真係玩到咁啲足浴就一早執撚曬啦

好明顯係個場一早就被公安釘住左 有心搞散佢啦 又唔見啲大商場按摩店一車車咁送去派出所

睇醫生啦傻仔
咁去足浴店有咩問題
如果真係有發生,教育局仲唔第一時間出新聞稿咩
教育局會攬老師第一次聽
冇問題架,史上第一個正骨俾人拉去協助調查成晚,好奇啲姐
所以咪話9 up冇成本
最近幾個月都幾單啦
咁人地真係可以去唐樓買羽毛球拍架wor

正經人家冇叫開雞 唔知建興咩料 一心真係想買羽毛球拍都得架姐

你見人入果棟樓就假設人地係叫雞而唔係買羽毛球拍 乜都冇見到就大大聲唱鳩人叫雞 會唔會係你有問題多d呀?
教育局會攬老師
教育局有power到大陸公安都驚左佢而放人

陰謀論家d言論係特別犀利
買羽毛球拍會拉走協助調查一晚架咩
全世界既案件都用你呢句「無啦啦會捉你坐一日?」既話 咁差佬拉返差館就直接送埋入監啦 仲洗乜審?

比人屈非禮果個人 又可以用你呢句 「無啦啦會捉你坐一日」
咁佢姐係又係有勢力人士同政府勾結走後門出返黎啦下嘩?
咁究竟點解無啦啦會捉佢坐一日
協助調查 你知協助調查d咩?

有人報串間鋪有邪野 叫個老師返去問下d技師有冇勾引佢索下料 咁又得唔得呀?

係咪協助調查就一定係有罪呀?有罪又點解坐一晚就冇事呀?

生長係法治社會都將協助調查同有罪划上等號 覺唔覺羞恥?
人地咪講左協助調查囉
問下技師索下料要坐一晚架咩
但係佢入埋去喎 成件事已經去到不合常理既地步
佢自己本身既決定 行為 奇怪到匪而所思 自己一個 又唔熟路 仲要係交流期間 係零安全意識

有大商場既唔揀 係要是旦搵一間入去 咁大個人唔知骨場龍蛇混集 一啲警覺性都冇? 又咁岩間野真係有問題既 俾人重點重點關照

成件事你可以話係一連串既不幸做成 不過就無視曬當中唔合理又極之巧合既地方lo

哪怕佢有一件事係做得似返個正常人 件事都未至於去到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞