滯留武漢教師的同事有話說

861 回覆
1889 Like 79 Dislike
平場先最貴, 希望施SIR而家明白
呢度有人話係出動保安局長叫公安放個雞蟲
比啲自信,刪走「可能」兩隻字
係edb出面

有人話教育局唔會理
依個係教育局搞既交流團,無得唔理啊

姐係你學校旅行比人垃左入差館
帶隊老師就算唔知咩事都要去差館睇住你
何況施Sir凌晨打電話比staff話自己第二日參加唔到活動
想唔去望住都唔得啦
掃場入到去,你有著褲既,得鬼閒帶走埋你咩…
見你無著褲,又有微信支付,咪第二日放你走囉
你事後鐘意講咩版本都得,反正大陸公安唔會去回應你,有時間,佢地去捉下一個無著褲又肯俾錢既好過
佢係咪老師都可以叫雞

佢叫雞唔代表佢唔係老師
原來好老師秘密任務係說好中國故事
普通人去係完全無問題,但帶住老師個身份就一定被戴上道德枷鎖。
而家叫雞叫到比人扣留返唔到香港呀
的確係由政府既層面出聲先有得放人喎

行政拘留係坐幾日無錯架
施Sir玩語言偽術。講到係公安調查左佢無
依家係上頭出手咋 唔係你以為佢1日就走到?
好L簡單,冇做過比人屈咪告鳩散播謠言果個人誹謗囉
多咗啦
又班主任又乜又柒
風向都吹緊話老師無叫雞,祖國欣欣向榮無人做雞
單野本來已經沉緊,潤物無聲

仲仆出來大大聲話無叫雞,仲夾硬吹奏學校點好點好點樣上下一心
爭在未同校長上香咁滯

又話網民網絡欺凌佢,咁你係咪想話公安做錯野拉錯人先?唔係佢錯就係公安錯

小心啲講野啊八婆,Arsenal is watching you ar
On99
天地有正氣 施sir有叫雞
私人公司理鳩你去生仔定叫雞咩無返最多咪扣你AL 有咩咁大不了
條八婆而家仲怪教局唔幫佢澄清呀, 教局幫你贖人等你唔駛困14日都唔感恩
教局點都要幫佢抆呢篤屎
唔抆就大家樣衰
真相係點已經唔再重要
一切都係政治
明知人生路不熟,就唔會剩係自己去啦
唔識咪自己查㗎,仲以為十幾年前城中村咩
大把大商場可以去啦

上面話去砵蘭街=叫雞仲搞笑
阿Sir入埋雞場喎,咁都唔關事
真相係施SIR係間店比公安帶走, 話之佢玩埋後門定係淨係足仔都冇分別
但係而家全城關注, 一係就交人祭旗, 一係就以後教育局北上團就比人叫叫雞團
點解係要求當事人係事前講聲 而唔係要求團友唔好亂9up?
去邊玩 玩左咩 全部都係私隱
「因為有人會造謠 所以就要自爆私隱黎期望人地唔會老屈你」你自己睇返自己呢個point on唔on9先

同埋 點解你覺得交代左先 人地就唔會屈佢?有人澄清就有用? 而家個老師冇坐監+講冇叫雞
連登神探咪又係一口咬定佢叫左雞之後動用教育局力量保佢出黎

當佢真係搵多一個人一齊足浴 到時兩個一齊比人扣留 你地咪又係屈佢地兩兄弟結伴叫雞 有乜分別姐

明明呢單野個反智位係 「足浴店」+「扣留」兩個組合就個個咬定叫雞
可以有好多可能性架wor
1:樓上房仔有人賣淫 老師大堂正經按緊腳 被牽連
2:老師比黑店屈錢 嘈到上差館玩左一日
3:現場有人中風死左 老師做目擊證人落口供協助調查

是但up都up到3個可能性 個個民智未開 淨係識講叫雞叫雞 再推返個波落老師唔應該腳底按摩
咁佢直接出嚟講清楚囉
咁委屈忍住口唔講咪好難為佢
咁個場有問題 同佢有叫雞係兩回事wor

攞水圍足浴鋪黎講 大堂光明正大按腳 樓上dup骨房隨時可能賣淫屌緊西

咁樓上咸濕又關大堂正經按腳果個咩事?
係呀 學校封建場所係要避嫌架啦
屌你早幾個月講社工入校單野
連登仔講架喎 咁快又開明返啦?
講叫雞都比連登仔講到真叫雞啦
點知你大陸按腳定按雀?
雙重標準到咁好撚肉酸喎
去日本公幹夠會浸溫泉啦又有冇問題?
老老實實,關你另一個班主任鬼事咩
講得咁好聽叫partner,其實只係教員室隔離位
講到好熟條友為人咁
做多咗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞