滯留武漢教師的同事有話說

861 回覆
1889 Like 79 Dislike
喺香港叫就冇人理,大陸會拘留所以先搞到咁大
佢係上鋼上線,但你呢個例子就誇左d
你啲語氣酸到
你又話施sir有涉及嫖妓?
其實涉及嫖娼同佢有嫖娼係兩回事,可以係佢嫖娼,亦可以係間店有嫖娼(但佢冇嫖,or未開始嫖,whatever)然後公安的哂d人返去盤。佢有冇嫖就唔知,如果有嫖但又咁快放出嚟,只可以話佢有後台,但教育局會唔會出面幫個「雞蟲」我就好懷疑
酸?論人工我洗乜酸佢只係各有各崗位,應該做啲乜都唔知,做乜9老師。
你弱智好多

你知唔知自己講緊乜
但你勁hater喎,根本就唔係對人對事,一碌鳩打一船人
不過呢d咁敏感既職業,被「懷疑」犯呢d咁敏感既案,其實就算有人幫手洗白呢件事對佢career既catastrophic effect基本上係irreversible, 只有移民or改名轉行先係出路
主要都係對一個 / 一班出trip 去腳仔按摸既香港老師。

不過你都講得岩,我係對香港老師有偏見
足浴有幾岀奇 一聽就話人叫雞
返水圍福田口岸 一岀關足浴店一街都係啦
78蚊按腳按肩一個鐘
利,成日同條女返去按
不過做老師咁樣發生呢啲事又係七左啲
按摩呢個行為直接聯想去情色交易從而覺得不道德,我覺得要客觀少少去睇,依家已知事實只係佢喺公幹期間嘅私人時間有去足浴店,唔係一個絕對鋤得死佢嘅罪行
叫雞有幾岀奇 一聽就話人足浴
返水圍福田口岸 一岀關叫雞店一街都係啦
200蚊一個炮
利,我無返去叫
老師咁樣發生呢啲事又係七左啲
會唔會係你心術不正
定思想定型?
我比較想知以家輿論兩邊走
EDB會唔會出面解案
冇玩啦 十年前疫情前就仲有
而家冇曬嫁啦
不過有啲大場仲有打手槍嘅
但足浴場仔唔會有呢啲啦 都係正骨 全部staff 男人大媽
係呢行係咁正常 ? 正常到查牌仲要人返去調查
EDB都只不過係官腔回應傳媒查詢, 其實又算唔上係D咩錯
一哥工都無埋啦, 佢都係去所謂正常按摩
老師都算叫專業

你老母家庭主婦都叫專業架喇

其實「好老師」都係人,都係要出火,依啲係非常正常,中國香港社會將老師非人法左,老師私人時間鐘意做咩就做咩,依單野睇得出,好老師平時壓力真係好大,下次叫囡囡上門到家解決就得
因為大家對事唔對人,咱們老百姓嘅眼睛係雪亮的
正唔正常按摩得施SIR知
平時道貌岸然假正經抵撚死

問返祖國公安咪知發生咩事
咪臭係,根本間學校自己都叫雞潔癖

教到啲學生讀屎片,依家好老師就唔駛出火呀

如果真係搓過雀係咪就會割蓆

成間學校真係教屎書
香港已經進入大篤灰時代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞