滯留武漢教師的同事有話說

861 回覆
1889 Like 79 Dislike
你諗過第二個比喻啦
講清楚咪又係唔信
同埋而家唔夠清楚咩?法律講明有叫雞就14日 佢淨係1日 咁咪姐係冇叫雞囉 咁撚簡單 係你地唔滿意個結果姐

換個例子 有人涉嫌殺人 入警署協助調查1晚 之後冇事放返出黎
有班傻鳩死咬話 你比人捉得協助調查就肯定有殺人
果班傻鳩弱智到咁既話 你想當事人點澄清?
唔會交人啦
交得人姐係程序有問題/教育局官員Benz Brake
我想強調,隨團係有兩個EDB官員再加一個校長
有人叫雞,呢幾條友無可避免會有污點
我係佢地我都要嗱嗱聲諗辦法保佢出嚟啦
咪係 呢啲嘢正常都唔會通街講
老豆老母老婆都瞞住啦
只係同事了解得有幾多
佢係直接避開果晚既事唔講直接講結果呀
唔係身有屎又點會避而不談呀
打飛機行政拘留5日以下喎
再加埋教育局出面
坐一日罰佢一千幾百蚊放返出嚟好出奇咩
你要陰謀論咁冇得好講架 全世界捉完又唔洗坐 放返出黎既案件都可以話「有權有勢人士出面所以唔洗坐」

所以咪話左個問題唔係人地講得唔清楚 係你唔信囉
你咪一樣幫佢洗白緊
就算有做邊個會直接認呀
唔通教育局同學校出通告話係呀,個教師去叫雞打飛機咩
打死都話冇啦
多舊魚
咁即係有定無?
我淨係睇當前有既資料黎進行判斷姐

你係度無限延伸 陰謀論
話我洗白既同時 你何嘗又唔係抹黑緊?
造遙生事影響國家安全 堅決支持香港特區政府依法治港
佢唔去個d地方就唔會有風險
自由活動時間按吓腳打發時間啫
瓜田李下

佢係可能無做錯,但係蠢
而家就係去咗 發生咗事 仲怪點解同團既人同司方唔幫佢🤣
老師都會出火,中國香港教育覺得老師出火就世界末日
連登班賤種思想衰撚過大陸行私刑班農民
有罪假定都咁撚大聲
同班陰謀論者講邏輯有撚用咩
班社會垃圾同地平撚一樣
一個人去d偏門足浴店揼骨,係人都知咩事純情小白兔miss先會信

比咗錢未開始屌或者打飛機唔使拘留
真心講句 咁大個人
又唔係返緊工 你都去打飛機定叫雞
其實都同我哋冇任何關係 亦都係佢嘅私人生活
啲女得唔得先
不嬲覺得教師叫雞無問題,我讀間中學個個牙sir都叫
柒就柒在講大話仲要死兜爛兜
好撚柒
計番2019個啲手足畢業做老師啦喎,唔怪得啲手法咁眼熟
人格謀殺

同之前果單 港大Nursing Ocamp單野有得fight

連登大法官 未判已結案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞