「月經」移英車主討論區12

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
想請教下條肽生產日期係22年,但係已經龜裂正唔正常
同埋想問下break碟生銹其實要唔要換,煞車有時會聽到刺耳既金屬聲
一般民用呔使用年期達四年,如果你發現已經有龜裂,留意一下有冇影響表現,特別係落雨天。
冇大影響都可以繼續用。
break碟生鏽未必要換,喺潮濕天氣下,超過36個鐘你都會見到銹漬,但當你行駛超過幾分鐘之後,應該就會清除曬。
如果有次耳金屬聲,可能係break pad 夠期, 呢種金屬聲其實係提你換嘅方式之一。
記住無論呔,逼碟,pad ,都好似鞋咁一對一對換。
新款一定係GT Line S
最齊全option
無呀搵舊款Budget有限
可以棍既就gt line S / X line
自動既話就得gt line揀
有棍牌但唔敢揸棍
有咩唔敢揸入市中心塞返幾次就熟啦
之前諗過揸棍,上左架Ago試一次
唔係幾舞得掂,唔同貨Van可以吊極力子慢行
架車好chok
細馬力汽油車喺biting point 要補油起步
左腳可以固定喺biting point,等架車有啲速度,快抬極力子都唔chok
慣咗就可以試俾少啲油,俾油同時抬極力子
咁揀gt line
我揸緊部22年尾既gt line
我既建議係去買新款gt line S
因為真係多左好多重要既fuction
我見最吸引都係熱軚盤同暖椅
仲有咩?
定速巡航
車道置中
自動跟前車收慢
自動恆溫空調
請教下大家 niro同sportage嘅分別係點
有D咩要特別注意?
一部中小型suv
一部大型suv
niro實際離地無sportage咁高
sportage如果係新款既話
注意返頭批gt line係連暖櫈都無
出完比客屌到仆街之後
23年開始果批gt line先加返暖櫈暖軚
明白, 放心, 唔會買新車
調轉問,點解會有影響
合約完咗大家都係自由
岩先再睇緊車,諗緊i10定picanto
發現2款車新version都轉哂做AMT
2款最佳first car轉哂做最差波箱係咩玩法
我揸左AMT兩年
我明白點解佢要用AMT
一黎慳到成本啦
二黎以一架主打城市行走既車
AMT係做到起步快同埋慳油呢樣野
Picanto個AMT都用左好耐
所以其實都技術都已經好成熟好耐用
加上佢有七年保養,根本唔怕你壞
想知身處英國嘅直播主紫霞
害到個在英港人女仔直播自殺之後
有冇向英國警方自首?
但係啲人話會chok又慢,轉波頓
就算轉波嗰時收收油都係好少少咁
新車會chok啲啲,揸耐左個波箱咬合好左就會無咁chok,但佢真係起步快
0至40你地板油佢係彈出去
但40到60你唔好預佢會好有力咁上
詳情你可以去試下車就知
Aygo 呢d 汽油車仔其實都可以吊極力子慢行唔會死火
初頭揸唔慣就揸多d 死多幾次火
三兩個月時間你會發覺自己慢慢控制到個極力子唔chok 唔死火
一切都係講肌肉記憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞