「月經」移英車主討論區12

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
Cx3 後排仲窄過mazda 3不過佢升高咗出入容易啲咁解
如果想要suv 嘅mazda 3 咁可以考慮Cx30
咁又真係估唔到, 睇相完全睇唔出

或者真係考慮一下部Ioniq先
近幾年新車我覺得韓仔靚仔過日本車

[得罪港人]
個人覺得呢十年八年韓仔車已經追貼/追過日本車
[/得罪港人]
部IONIQ 5 係好靚仔, 不過貴
但係hybrid點解唔civic
CIVIC 要買1.5, 貴
CIVIC 要買1.5, 貴
niro抵d
粗咪嘅都幾平
十年八年又多咗啲
例如Civic 10代(2015-2022)都仲幾正
FL 呢代先不撚掂
韓仔車內籠spec 完勝日本車
Corolla touring sports 要最近facelift 先有digital dashboard
反而覺得FL 靚好多
FK 太多fake vent 唔係type r 多隻尾翼嘅話襯唔到車身咁硬嘅線條
但聽過D師傅講 honda依家D零件用料差咗好多?
FK2 FK3 個樣還好,FK8 就過咗龍
但主要係上代powertrain option 正
1.5L turbo, 1.8L NA, 1.6L diesel 都唔差

11代得turbo, hybrid, 唔計Type R
講真2架都見得喺同級車之中有咩突出
樓下有架新morning仔
淺藍色好靚
見好多新picanto都係淺藍
起碼CX5 先係對應Sportage
Mazda 明顯行嘅路線唔同韓國兩廠
睇自己中意邊種取向
Mazda 內籠係偽高級,高仿Lexus
佢隻N藍係好靚 KIA隻線 Mazda隻灰 小米隻藍都好靚
其實我覺得小米部跑車真係幾得下 不過好政治不正確 應該會俾人屌死
有冇人粗咪用開電車?
本人情況:
公司同屋企都有free charge, 公司PLAN租車 全新
計過數 平過自己買車養車保險維修
我一年渣30000mi
有冇巴打差唔多情況 分享下
Mazda3 外型我係鍾意嘅, 只係唔知後排會唔會窄啫
搵間最近嘅車行運吓吉咪得
想問下有時架車接近停定/準備起動鬆Break嗰下會有一聲咯咯聲
聽得出係前碌發出既
有冇咩問題或者需要注意?
好 支持買硬頂
隻碟唔平?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞