「月經」移英車主討論區12

633 回覆
3 Like 3 Dislike
有冇買
買左三年保養,其他就冇買
萬事得warranty 要另外買,其他唔洗買
spiral 只能跟線出
安全情況都可以cut線嘅
真係錯左咪行多個圈
睇你有咩需求同咩年份
新車計樣就Mazda 3 內籠就kia ceed,得閒想飛下嘅咁就mazda 3
Cx3 只係升高咗嘅crossover mazda 3,cx 5 就family suv
同埋mazda 最好買返petrol 版,你唔係主要行motorway佢副sktactiv d 好易出事
唔該晒, 如果mazda3 仲有要留意,例如timing belt個啲?
Skyactiv G 嘅話我都諗唔到有咩特別問題要留意
都係睇service interval同你想睇嘅年份有冇咩recall 係未搞
我之前都有睇Mazda 3 二手, 要留意下Scotland 嗰部 我見佢fat 左mot幾次
mazda 3 好似係行timing chain
15reg auto petrol
揸左一年多d 冇做到service
so far冇野要整
腳車黎講好使好用
M3你真係坐一次後座先好 好聽D就叫似跑車 唔好聽就叫個窗細到好似鐵窗邊緣咁 不過Ceed真係唔靚仔 我都會簡M3

認真 考慮下I30
我對hydundai唔係好熟, 其實維修麻唔麻煩?
其實對部IONIQ有D興趣 , 不過係講緊hybird
Mazda3 靚仔過i30好多
咁一定啦, 唔知後排窄成點, 有無ct200咁窄?
ct200 後排係極限窄
你google carwow mazda3 可以睇吓後排係咩樣,係窗細headroom 矮但起碼唔會點頂膝頭
長期坐兩個人後排可以唔理後排啦,長期車人嘅諗埋mazda 3 sedan
我所以諗過CX3
KIA/HYUNDAI 新車無咩野 我唔覺得對比日本車有咩豬
即係除咗唔夠靚仔之外, 其他嘢都唔輸?
我覺得係囉 如果你簡CX3 我會極不猶豫簡SPORTAGE / NIRO
I30唔靚咩 我其實覺得佢個尾好睇過M3好多
SPORTAGE太大部,同埋平時返工人條友揸多, 咁多部感覺曬油D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞