「月經」移英車主討論區12

633 回覆
3 Like 3 Dislike
巴士因為size問題通常要過哂線 同埋多數後車都好想扒巴士頭 所以先要打燈叫後車同對面線讓 利申唔係巴士司機

而家就係講緊香港嗰班唔過線都打燈扒頭
我明你咩意思 但揸到同教係兩個層次黎
同埋你都識講有本地經驗之後
而家係一落地就可以即刻幫人補鐘 仲可以收埋錢 諗起都驚
咁你又唔可以assume哂最差嘅條件落冇牌教車佬到喎
教得人 有幾可係uk冇渣過呀 真係行去人地屋企教咩 如果咁都有水魚 我都只能夠blame the victim
如果你想拎個別人士出嚟插 就po上嚟囉
真係差到咁自然大把人圍插佢
in general 我傾向相信唔存在你講果d 雪牌教車佬
我覺得倫敦行人癲d 有路就行 唔洗睇燈
除左卡20 行得慢之外都冇咩大問題
左cut 右cut 自由掉頭果d 都好閒姐
限速限到咁唔覺有咩危險情況 係嚇親囉會
Btw 識揸車唔代表識教車 由其教女人 唔係咁易
So far我未見過老公/男朋友教到另一半揸車唔發癲
有路就行係全英國都係咁
唔係幾明點樣做到唔過線但打燈扒頭
有死車 又唔洗過線 咁咪即係本身正線有2 car width 咁係直去緊咪唔洗打
不過打唔打燈洗咩咁上心
行個迴旋 日日都睇到人乜燈都唔打
我就認為打左點都冇死
可能fake左人 但至少唔會增加危險
車保都可以分享下 我有兩部車 有部我今年Fault claim Total Loss左 職業地址不變 但之後有另一部公司車 名下第二部車 今年續既車保 其實係無加到 反而仲平左

可能佢Default我會日日揸公司車 唔再揸第二部 但依個例子應該唔多

我依排另一項研究係做緊超市油/Costco/shell油比較 其實我又唔太覺Shell相對costco油有咩咁大分別
唔關事啦
根本係因為太close 所以欠缺權威感
就算係教渣坦克 對家都可以屌9你
是但揾個人教反而乖乖地學
呢個係positioning既問題 而家係話香港人係正常情況下都打燈過死車
我自己入過Costco E5 E10
Tesco E5 E10
BP E5 E10
Shell E5 E10
ESSO E5 E10
最垃圾係Costco,跟住就係shell (佢哋話改左配方)
costco 油唔係出名廢d 會行短左咩
不過我都冇入過
我覺得去costco 入好唔方便
我咁耐以黎淨係見過一個non adi宣傳自己有補鐘服務 佢咩料我就唔知啦
我揸部20年mercedes自動波
年幾以嚟隨咗service都未入過廠
成日係group見到d人話老公/老婆學車點點點
心諗乜學車送老公/老婆咩?人人都有一個既?
咁可以試下 宜家Costco 137 BP 142 其實個價唔係差好遠 同埋去Costco入油 你地都知幾煩 我又唔係咁鐘意行Costco
咩叫正常情況下都打燈過死車?
何謂正常情況?
如果係你條片個情況
一樣大把英國白,黑,咖都打燈過死車
又一樣大把BMW AUDI 長期壞燈
所以同香港人有咩關係?
反而搵個所謂驗車佬
幾千鎊車又驗
Dealer 新車都驗
就真係香港人先咁做
真local group 見就好多人新車同used car 都online 買 比錢 運車到屋門口就完事
竟然唔係Tesco最廢? 不過我成日覺得依D好主觀

https://youtu.be/C4uO1TPIS30?si=jyXBr7iotLmistJU

diesel 係真係有人明確做左比較 但Diesel同汽油唔同 唔可以單純咁類比
搭單問下 texaco e5 e10 o5ok的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞