「月經」移英車主討論區12

703 回覆
4 Like 3 Dislike
15有Honda Civic
28係Audi A4/ A5 寶馬5系之類
你是但quote下拎個數睇下囉
有時唔一定
1x 同 3x 可以保費差唔多
真係一架架車, 你試 quote 左先
想請教, 如果autotrader show部車 係28E , 保險係唔係都會好貴?
有時唔一定
1x 同 3x 可以保費差唔多
真係一架架車, 你試 quote 左先

個準則係邊度唯有照qoute下先
有 d 車雖然係 1x 個 group 但又熱門比人偷, 就會有呢個情況
ching想搭單問下我有部mk7 2015 1.4Golf
揸車個陣如果係咁break拖慢架車黎揸
有時就會顯示gear box error
lock左最盡只可以上到三波
想問下咁嘅情況關唔關dsg oil事?
咁都仲揸緊??
真,我揸過第七代Golf 1.6 TDI棍,雖然我知同GTI差好遠,但架車個手感都已經唔錯
用到一至3波o者係唔關極力士事。 禁o者係波腦。

搵間vag專精車房消code.

長遠換新版波腦

另外你要改駕駛習慣。 慢速一係拍N波溜車。 一係入s波然後俾油然後停車。 不斷重複。 想好似at半溜仲要用乾式你波腦好快打柴
黎緊想換軚
有冇咩budget all season tyres比Jazz仔用?
我aygo 最抵嘅tyre 係national tyre 同 black circle到揾到
你上官網睇下有冇款啱你
車胎錢唔建議慳,因為操控好壞車胎影響大過一切,有時導致撞車或者避免撞車就係因為條胎
講真budget 同premium 差£20-30,但壽命可能差成年,平均每年成本差唔多

同埋4季胎你信大廠做得好過budget 廠啦
https://youtu.be/1kyPJcnSCC0
想請教下
AA 係出名做check 車report
如果係佢個網上邊買部AA inspected used car, 算唔算比較autotrader 自己睇會穩陣DD? 自己唔係好識check 車

見到部低miles, 1owner , full dealer service history, 有D心郁, 但有D遠, 想直接唔test drive 叫佢送黎
咁你淨係計左自己方嘅車價嘛
舊車 細車 一般嚟講安全功能少d
你炒到人咪易賠得金d

如果要按比例先合理
可以係貴車價再貴d咁咪合返個比例
d 保費食硬你嘅 都冇得抗拒
加幾多都只能夠買
如果經驗唔多第一部棍波
mazada 2係咪好選擇?
Thanks巴打 再望下
jazz yaris
唔知點解我quote保險 Mazda2貴一截
可能因為會塞車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞