「月經」移英車主討論區12

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
後座好暗同尾箱仲細過yaris cross
落toyota showroom 望下啦
雞翼窗泊車難睇位
Touchwood一日未claim一日都唔知間公司咩料
用過 claim過 無咩特別 但佢係broker來
Btw Jeremy Clarkson俾最新Mazda 3 4.5分 超高分
無乜特別的話,係咪即係佢最平嘅話,買佢都無乜太大問題?

Broker會有乜野影響?

新手好多白痴問題,希望唔好介意
即係你將來有咩事唔係同go skippy傾 係同後面間保險公司傾

唔覺有咩問題 除左綿花糖 其他我唔覺有咩特別
謝謝你咁我屌佢喇,同第二貴差成二百鎊。
你入到去go skippy係咁較excess 同生效日子 有時發覺excess低好多 但保費無咩變
Excess即係佢啲原本無包嗰啲add-on?我之前試過越報越貴,差成百鎊,就唔敢搞太多直屌咗,唯有下次再試
excess=墊底費
通常強制墊底費£200-300
在此之上有一part voluntary excess,你可以揀多揀少
原則上voluntary excess 越多保費會越平,去到某個位開始冇影響
要喺格價網試最抵既voluntary excess 係幾多
謝謝Ching 長細解釋,我都係set死咗250就無理
如果老婆第時考到牌要買多部車再搞車保時試吓先
多數£350-500 可減保費
轉個差唔多嘅 job title又平咗一百鎊
想問下用waze 做導航,車種set 咗做 private car,咁係咪就唔會點你行bus lane?
任何導航都不能100%信晒佢
NO 唔係格價網試 咁個價每試一次就會升一次 試左300/400 EXCESS先 跟住格價網出完價再入保險公司個網慢慢試 咁個價就升唔到
最後都係揀吸咭
撳撳吓同goskippy先差幾十鎊
英國有無人玩車中泊 玩夠5年拎ilr
曼城有3-4個香港人抄牌
車中泊就唔好啦,但露營車就想玩下
泊係門前當多間房都好似幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞