「月經」移英車主討論區12

633 回覆
3 Like 3 Dislike
前設係要棍波
另外我覺得可以了解下租車公司多數有咩車揀
我相信佢哋入嘅車應該都係ok reliable 或者安全
Toyota 頭燈自己換都得,睇下法國又得唔得
每年除service 外仲要返廠就死啦
咁你㗎車有咁上下年份之後 都算正常啦
細執 跌1千幾百 唔係好過份姐?
咁既然有車可以唔洗,可苦要玩自己呢
咁呢樣都啱
睇自己揀囉
睇得中 又唔洗整就最好啦
直接睇uber 係咩車已經得
錢固然係一個因素,最弊係啲人太馬虎,車房可能拖你一頭半個月冇車用,做出嚟個效果又未必滿意,最後自己一肚氣
其實係,但係我覺得睇吓堆車用咩偈更重要
VW Passat、Škoda Octavia/Superb的士uber多數用EA288 TDI,好多其他VAG嘅車都有用同一副偈,但係波箱又另計
Toyota Prius/Auris就用2ZR-FXE,呢副萬年偈就current 1.8 Corolla仲用緊

利申VAG打手
Clio同208差唔多,我自己鍾意Clio多少少,純粹因為平啲
但係唔買棍波既話10k只會買到舊model,要買舊model既話我會寧願出架yaris,穩穩陣陣就算
Corsa好主觀地睇,佢除咗價錢平之外都唔太吸引,如果Corsa可以考慮既話,我會睇埋Fiesta

i10同picanto就睇你會唔會考慮city car

利申 主要睇樣
2019年嘅auto clio 有10k呀 好少囉 唔肯定係咪新版
2020 就要11k 不過可能d入門trim 唔夠洗
呢排凍返
尋晚著車怠速上到1500轉
著耐左行2個燈位 停車果陣去返900-1000左右
想問係咪正常?
我又覺得唔係流
畢竟好多人黎到先第一次做車主 咩都唔識當買個放心

至於你話係咪收好貴 搵水魚就唔知啦
其實你著車時佢會上油, 大概一兩分鐘會回落番正常水平
thanks
咁佢行順左落返接近1000我當佢冇事
我反而唔明個啲幾千鎊既車搵佢睇黎做咩

留返黎整車好過
雖然唔知佢收幾錢

或者好似你咁講扮有人搵佢睇啦
不過我覺得未on9到咁掛
因為香港人接觸開嘅歐洲車多數得BBA相反英國有SEAT、Škoda、Dacia呢啲腳車牌子選擇
Skoda好唔好揸
之前望過下d fabia 好似都幾靚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞