召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(10)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
報左沙駕自私 佢有個模擬考試同獨立訓練
想問下通常安排幾時上d兩個好
臨考前1星期
聽日天光道
聽日天光道

同路
臨考前1星期

1星期差唔多
take2 排左期 11月尾 忠考街
其實點解咁多人話10幾堂唔夠 基本上10堂都可以穩定揸車 剩番5堂操仲唔夠咩 我見好多人學20幾30堂 姐係比咁多錢借部車揸?唔會好晒錢咩

不嬲都唔係考操作

係考安全意識。多啲路面經驗先應付到考試

當然有啲人考試真係好好彩

條街無人無車....
回頭望個幅度要幾大 係咪望一望膊頭對上就得? 同埋cut線應該望鏡定打燈先
回頭望個幅度要幾大 係咪望一望膊頭對上就得? 同埋cut線應該望鏡定打燈先

仲有,轉啲大既彎位之後軚盤咪會自動回軚既,個陣我雙手掂住得唔得,抑或一定要人手操控條軚

仲有,轉啲大既彎位之後軚盤咪會自動回軚既,個陣我雙手掂住得唔得,抑或一定要人手操控條軚

用手轉翻啦
你隻手唔捉住咪唔穩陣=危險

打燈

唔係 要成個身扭
個動作叫shoulder check, 頭郁shoulder唔郁肥左唔好問點解
今日天光道求集氣
今日考沙田,好笠水
未考個心已經跳得好快,你地會唔會
今日天光道求集氣

同樣今日天光道 求加油!

巴打祝你成功
今日天光道求集氣

巴打祝你成功

祝兩位考轉右pass
今日天光道求集氣

巴打祝你成功

祝兩位考轉右pass

打燈

唔係 要成個身扭
個動作叫shoulder check, 頭郁shoulder唔郁肥左唔好問點解

今日天光道求集氣

巴打祝你成功

祝兩位考轉右pass

今日天光道求集氣

巴打祝你成功

祝巴打一齊成功
今日天光道求集氣

巴打祝你成功

祝兩位考轉右pass

祝轉左都pass
其實點解咁多人話10幾堂唔夠 基本上10堂都可以穩定揸車 剩番5堂操仲唔夠咩 我見好多人學20幾30堂 姐係比咁多錢借部車揸?唔會好晒錢咩

可能1堂用45分鐘計

巴打你有冇學車 學左幾多個1個鐘頭3個字

個半鐘先岩

12堂棍van

考邊到

忠義 好好彩撞正迦密整路限左車

我都係迦密 但肥左
好撚多死車仲要有條仆街仔泊左架車起路口位(轉出孝文街個路口)

打燈

唔係 要成個身扭

泊位要回望架?
今日天光道求集氣

巴打祝你成功

祝兩位考轉右pass

祝轉左都pass

屌 轉右衰左 衰on9
臨考前1星期

考前2日
利申:琴日沙駕考自私pass

用手轉翻啦
你隻手唔捉住咪唔穩陣=危險

我一直咁做個師傅都冇屌過我 以為ok

打燈

唔係 要成個身扭

泊位要回望架?

個個師傅教法唔同吧 好似有啲會教你伸個頭出去望

記住擰膊頭而唔係擰頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞