召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(10)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
停車步驟
先輕踩break減速
減到震就落埋極力子同踩實break 跟住手制空波
上緊斜就差唔多到燈位就鬆油門等架車減速
綠燈就比油去埋
紅燈就輕踩break再兩個制一齊踩

次次減到震先踩 塊極力子片好快拉柴
我會預速度減夠就踩得離合
至於點減速可以係brake亦可以淨係收油 視符情況
夠慢就離合先再brake 除左下斜一定要先brake後離合
快先會keep住brake減速再踩離合 Brake力道hold住唔洗加大就唔會chok

考果陣次次都空波溜半個車位先停都冇事
雖然考試就永遠先brake後離合係最安全 唔怕搞亂
唉沙田肥河畔缐,在排期要一年後

肥哂定肥乙/丙?
不過你好似學得10個鐘左右

肥丙 離合控制不當,末有查看交通情況,總共學咗11個鐘

正常要學幾多個鐘?

肥哂定肥乙/丙?

正常要學幾多個鐘?

運吉處建議30個鐘

肥哂定肥乙/丙?

正常要學幾多個鐘?

運吉處建議30個鐘

11肯定唔夠喎

肥哂定肥乙/丙?

正常要學幾多個鐘?

運吉處建議30個鐘

11肯定唔夠喎

根本連架車都未舞得掂
下,駕院D plan伏鳩人架
考之前師傅仲同我講唔好揸咁快就得,點知都係肥
停車步驟
先輕踩break減速
減到震就落埋極力子同踩實break 跟住手制空波
上緊斜就差唔多到燈位就鬆油門等架車減速
綠燈就比油去埋
紅燈就輕踩break再兩個制一齊踩

次次減到震先踩 塊極力子片好快拉柴
我會預速度減夠就踩得離合
至於點減速可以係brake亦可以淨係收油 視符情況
夠慢就離合先再brake 除左下斜一定要先brake後離合
快先會keep住brake減速再踩離合 Brake力道hold住唔洗加大就唔會chok

考果陣次次都空波溜半個車位先停都冇事
雖然考試就永遠先brake後離合係最安全 唔怕搞亂

開始震個下都踩得
唔係吊極力子個陣咁震
考之前師傅仲同我講唔好揸咁快就得,點知都係肥

屌我上次俾佢肥我揸得太慢 但考之前就係咁俾師傅屌揸得太快

係呀

駕院學跟足運吉建議就要2-3皮
駕院你學11粒鐘
停車 開車 轉波 打燈 過線 望盲點 過死車 控制速度 斜路停車開車 轉彎拎線 調頭 泊位
呢d野練得11個鐘 比你pass到都要補鐘啦
經驗咁少pass左出街都係炸彈一舊
仲有馬路好多突發情況 要冷靜判斷到都要靠經驗
比心機啦 而家pass左乙部 可以出面排3個月慢期丙部

係呀

唔係點拉客

係呀

唔係點拉客

呢個世界包裝真係好重要

係呀

唔係點拉客

呢個世界包裝真係好重要

我繼續駕院考好定出街考好?我唔急攞車牌嘅

係呀

唔係點拉客

呢個世界包裝真係好重要

我繼續駕院考好定出街考好?我唔急攞車牌嘅

自己鍾意啦
不過你要駕院雪成年

尋日肥左即刻報補考
要16/8先有期
個學牌仲要再搞過
得果七堂

尋日肥左即刻報補考
要16/8先有期
個學牌仲要再搞過
得果七堂

18年 ???

尋日肥左即刻報補考
要16/8先有期
個學牌仲要再搞過
得果七堂

18年 ???

係今日我問佢都話要下年8月中

尋日肥左即刻報補考
要16/8先有期
個學牌仲要再搞過
得果七堂

18年 ???

學排都過期

尋日肥左即刻報補考
要16/8先有期
個學牌仲要再搞過
得果七堂

18年 ???

學排都過期

學牌

尋日肥左即刻報補考
要16/8先有期
個學牌仲要再搞過
得果七堂

18年 ???

當然啦
聽完得啖笑
之後take my money

尋日肥左即刻報補考
要16/8先有期
個學牌仲要再搞過
得果七堂

18年 ???

學排都過期

學牌

駕院?
可唔可以自己出面排?

尋日肥左即刻報補考
要16/8先有期
個學牌仲要再搞過
得果七堂

18年 ???

當然啦
聽完得啖笑

好多巴打真係好有錢去駕院學
咁貴得七至十堂基本上唔夠
同埋咁既價錢搵街師傅/街校學好過

尋日肥左即刻報補考
要16/8先有期
個學牌仲要再搞過
得果七堂

18年 ???

當然啦
聽完得啖笑

好多巴打真係好有錢去駕院學
咁貴得七至十堂基本上唔夠
同埋咁既價錢搵街師傅/街校學好過

駕院真係呃錢呃得咁狼....
我自己柒要tri-take都係17k 埋單

自己排快期補考都3個禮拜內有得考啦
上面話要等一年個d 真係搵笨,人地同你排正常期咪要等一年囉
葵盛合併試,有無咩要特別留意

推,無人知?

無巴打考過葵盛

小心死車 永孝算易

想問永考泊位掉頭果度, 泊完位去3手鈦果到,有無咩技巧? 泊完位轉出再整直部車有d難,有無巴打指點下?或者有無專講呢種技巧嘅片

師傅教我拍完位出去做三手掉頭嗰陣 睇住車頭水撥粒螺絲位 過咗粒螺絲就即係左邊車身過咗雪糕筒可以扭太拉直

利申 唔係街考 鳩估你個情況

有無巴打有其他教學

另路試有咩要特別注意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞