召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(10)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
聽日230油塘
自問駕駛技術無問題
但驚臨場衰緊張
求集氣

加油!後日1120油塘

中午時間1線好多車
聽日3點永孝
好撚驚
聽日230油塘
自問駕駛技術無問題
但驚臨場衰緊張
求集氣

加油!後日1120油塘

中午時間1線好多車

個師傅話合拼好小考1線
因為佢話有個地盤依家做唔到調頭
不過好小落去 次次都無入去調頭
想問下棍van停車其實應該點做
1. 踩剎車拖慢車速再踩哂離合去停
2.踩哂離合加落剎車
3.踩到磨擦點之後剎車
我個師傅同第一次考個個仲有試堂個師傅教既都唔同

踩到就黎架車震同死火先踩離合器,小心變空波滑行呀。
聽日230油塘
自問駕駛技術無問題
但驚臨場衰緊張
求集氣

加油!後日1120油塘

中午時間1線好多車

個師傅話合拼好小考1線

因為入面係學神禁區
有野想問
我13年考左棍波筆試,最後丙部不合格
宜家想考私家車
1. 係味可以skip左筆試,直接報私家車路試
2.踩哂離合加落剎車
3.踩到磨擦點之後剎車

其實睇車速決定 空波行一個車位先當滑行
車本身唔快踩離合再腳制會剎得靚啲
到車震先離合唔會好chok?
有野想問
宜家想考私家車

仆街張排期信唔撚見左
2.踩哂離合加落剎車
3.踩到磨擦點之後剎車

其實睇車速決定 空波行一個車位先當滑行
車本身唔快踩離合再腳制會剎得靚啲
到車震先離合唔會好chok?

2.個個方法,係停到車,但考官會好大機會計你空波滑行,我都差啲中招,好彩得高人提醒先無事
有野想問
宜家想考私家車

棍van乙部pass左好似唔計私家車乙部pass嫁wor
你問下運輸署好d
我估應該要考私家車合併
聽日230油塘
自問駕駛技術無問題
但驚臨場衰緊張
求集氣

加油!後日1120油塘

中午時間1線好多車

問過師傅
佢話如果太多車唔會行1線
因為入去預左塞
聽日230油塘
自問駕駛技術無問題
但驚臨場衰緊張
求集氣

加油!後日1120油塘

中午時間1線好多車

個師傅話合拼好小考1線

我跟學院
前排已經考左泊位調頭
一陣淨係考丙部
聽日230油塘
自問駕駛技術無問題
但驚臨場衰緊張
求集氣

加油!後日1120油塘

中午時間1線好多車

個師傅話合拼好小考1線

因為入面係學神禁區

補考一part 多數一線
0845考天光道丙部 係咪靠背壟道/亞皆老街 各一半機會?
肥咗兩次,真係無心機再考

考左四次 唔好放棄呀

我上次0845考果批全部亞皆老街線

好驚行靠背壟道,但通常一驚就會抽中

0845嗰頭多唔多車?未開學既話
甩p到兩年,完全無渣過車

好驚行靠背壟道,但通常一驚就會抽中

0845嗰頭多唔多車?未開學既話

亞皆老街好少車,亦都冇咩死車,係小心的士佬
停車步驟
先輕踩break減速
減到震就落埋極力子同踩實break 跟住手制空波
上緊斜就差唔多到燈位就鬆油門等架車減速
綠燈就比油去埋
紅燈就輕踩break再兩個制一齊踩
唉沙田肥河畔缐,在排期要一年後

肥哂定肥乙/丙?
不過你好似學得10個鐘左右

衰係咩位?

肥哂定肥乙/丙?
不過你好似學得10個鐘左右

肥丙 離合控制不當,末有查看交通情況,總共學咗11個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞