召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(10)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
7月 考天光道最長個條公主道1 TAKE PASS, 利申:棍. 個時真係勁緊張

911 考天光道
巴打有冇心得分享下

最重要記哂所有STEP, 唔好漏, 極多望鏡望左右, 開得慢好D, 我個時開極慢, 但都上左2次3波

一開波決定開車駛前真係好大勇氣!
我深呼吸完望清楚前面,懷住fail retake 心態開車

上次我都chok親阿sir小小 輕微

排快期點先最易拎到期?
想快啲考到

你今日開始計,7個工作天之後

每朝準時7點半去運輸處個網申請快期
記得手快快!準時f5定!快手禁制
利申抽左4日,每日都係好緊張咁禁個快期

打電話有無機會

有得打電話抽快期?真係唔知
唔敢答你 小弟不才

但未聽過有得打電話

巴打 可唔可以留個tg ?
有啲野想問你
https://t.me/jhenderson14

我比較落後,無tg
Email 岩洗?

岩洗

排快期點先最易拎到期?
想快啲考到

打電話有無機會

唔敢答你 小弟不才

但未聽過有得打電話

有啲野想問你

我比較落後,無tg
Email 岩洗?

岩洗

bluesky_hcw@hotmail.com
https://www.youtube.com/watch?v=fwJiCCsVPag

痴線貨van NF719底已起,泊順利邨,起碼3單瘋狂駕駛

真正癲狗
今日考忠義街 走好運行大圈都衰左
衰緊張
有冇人可以介紹自私師傅呀(九龍)
聽朝自動波考沙田 有無咩要特別留意
好緊張
衰緊張

衰咩位
你自己緊張都唔關你師傅事
9月6朝早考元朗

大多數元朗邨

點解既

我前幾日考11點9
個段時間啲人全部都考元朗邨
利申駕院

元朗邨係咪唔算難?

直程送牌(師傅話)
衰緊張

有介紹,技術上教得好,上次肥係衰的士狗尻cut,今日pass 忠義大圈

我都好緊張,個官有畫幾筆,d鉛筆聲嚇到我手都震,抱住fail 心態一路直去,早d收油打燈望鏡避車

望撚住D路人亂過馬路 服左佢地,咁多巴士小巴的士都亂衝......
拎左車琴晚遇上第一次巨雨揸東廊,望住西行綫自炒

點解要望住西行綫

我係東行,睇住對面西行自炒
心諗點揸車
衰緊張

衰咩位
你自己緊張都唔關你師傅事

一直覺得佢hea, dump波鐘
仲諗住今日之後有得bye bye佢條尾
泊車緊張到一野撞壆
行路試時比考官話太近旁邊既障礙物
衰緊張

有介紹,技術上教得好,上次肥係衰的士狗尻cut,今日pass 忠義大圈

我都好緊張,個官有畫幾筆,d鉛筆聲嚇到我手都震,抱住fail 心態一路直去,早d收油打燈望鏡避車

望撚住D路人亂過馬路 服左佢地,咁多巴士小巴的士都亂衝......

有條地盤佬企定定係忠孝街中心見我慢駛都唔閃開
ching 可否pm 資料比我?

打電話有無機會

唔敢答你 小弟不才

但未聽過有得打電話

有啲野想問你

我比較落後,無tg
Email 岩洗?

岩洗

email左你
聽朝自動波考沙田 有無咩要特別留意
好緊張

自動波仲要沙駕,仲有d咩要留意
多d望鏡囉
屌肥左

好多人都唔係一take
下次加油
利申2take

太緊張

衰咩位?考邊?

佢話離合器控制不當
一開波太緊張 chok左呀sir兩次

澤安

起碼叫做知自己衰咩,而且唔係難改既項目,下次都好大機會搞掂
大把人唔知死咩,第2 take都會fail
加油
衰緊張

正如我樓上講,我無tg,email 啦

利申我同師父無利益輸送,純粹好感激佢2次都教到好足每個detail 位,亦都會同我笑尻其他師父教到不知所謂呃飯食

例如忠義細圈,我學2次,2次都見到架車係咖密村街轉出黎既時候,個師父都唔幫個學生望下2條線既交通情況,結果個學生就硬直左係個新畫既黃格

又例如培正道,睇YouTube 高清版,旁白尻up未必100% 有利於考試,真係小心d

打電話有無機會

唔敢答你 小弟不才

但未聽過有得打電話

有啲野想問你

我比較落後,無tg
Email 岩洗?

岩洗

email左你

已回
過幾日考永孝 有冇咩特別要留意
同埋棍van唔想轉波chok 可唔可以係未鬆哂極力子比少少油佢。同埋拖波快踩慢放就會再順滑d嗎
大家一般學幾多堂(1堂1個鐘三個字)

我諗住學15堂就考啲frd話我學得少,但其實要學既野都學晒
大家一般學幾多堂(1堂1個鐘三個字)

我諗住學15堂就考啲frd話我學得少,但其實要學既野都學晒

我學成三十堂
應該係depends on 你cf 好唔好
唔好就拖你鐘
衰緊張

利申我同師父無利益輸送,純粹好感激佢2次都教到好足每個detail 位,亦都會同我笑尻其他師父教到不知所謂呃飯食

例如忠義細圈,我學2次,2次都見到架車係咖密村街轉出黎既時候,個師父都唔幫個學生望下2條線既交通情況,結果個學生就硬直左係個新畫既黃格

又例如培正道,睇YouTube 高清版,旁白尻up未必100% 有利於考試,真係小心d

好cf 可遇不可求 你真幸運
email: lee.orange@yahoo.com
衰緊張

好cf 可遇不可求 你真幸運
email: lee.orange@yahoo.com

你重考姐!佢應該有時間補幾堂既!
平時就 tight d
今日四點係大埔道準備轉入屋邨個陣
見到架白色van急停 似係考官dup
邊位巴打咁唔好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞