召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(10)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
澤安難唔難認真問.

早2個星期期考油塘得左泊位衰左路試..
成張野好少剔 係無啦啦剔左腳制控制不當嚴重..
但係我無chock過
而家再排 排左澤安

好簡單 澤安差唔多係最易

太好了
唉,肥撚左

唉 我仲要係自己太緊張

考試緊張呢個問題,個人覺得食薄荷香口膠好有用,成個人calm down哂
想問下棍van停車其實應該點做
1. 踩剎車拖慢車速再踩哂離合去停
2.踩哂離合加落剎車
3.踩到磨擦點之後剎車
我個師傅同第一次考個個仲有試堂個師傅教既都唔同

我1

我2

正常會係1
2.踩哂離合加落剎車
3.踩到磨擦點之後剎車

我1

我2

我1, 踩brake 黎減速唔洗踩極力子架,係去到車開始震先要踩極力子
唉,肥撚左

唉 我仲要係自己太緊張

考試緊張呢個問題,個人覺得食薄荷香口膠好有用,成個人calm down哂

我反而係考之前好緊張,
但一坐左上個司機位揸住支波棍就成個人定哂,感覺就好似自己身體一部分咁
2.踩哂離合加落剎車
3.踩到磨擦點之後剎車

我1

我2

我1, 踩brake 黎減速唔洗踩極力子架,係去到車開始震先要踩極力子

上斜時2
其他時候1
澤安難唔難認真問.

但係我無chock過
而家再排 排左澤安

太好了

係咪經常用腳制亂減速
2.踩哂離合加落剎車
3.踩到磨擦點之後剎車

我1

我2

踩係踩哂定到磨擦點
2.踩哂離合加落剎車
3.踩到磨擦點之後剎車

我1

我2

踩係踩哂定到磨擦點

踩低晒,磨擦點係要黎開車
澤安難唔難認真問.

但係我無chock過
而家再排 排左澤安

太好了

係咪經常用腳制亂減速

我師傅都話應該係呢個問題..
因為我全程都無出咩大錯 好順我真係以為會pass..
有無沙駕補中自私師傅介紹?十月第二次考唔想再衰
跟過2pass 呢間公司中過伏
如果過彎後先見到有死車太近,係咪唯有等?
三手泊車時 唔鬆開極力子咁踩住blake會唔會死火?一開始用一波時
記得用後泊全停時可以唔駛鬆開極力子,有冇巴打解答下?
澤安難唔難認真問.

但係我無chock過
而家再排 排左澤安

太好了

係咪經常用腳制亂減速

均速行好重要
亂減咪會比後車撞囉
考私家車自動波 請問巴絲有無師傅介紹?
tg: @hollymolly1

有咩要等
單線咪睇對頭有冇車黎冇就超車 有車先停低等
上星期五 鴨脷洲pass
個日冧樹無得行1 2423咁就行完

個人D車堆哂係利興街出入停車場,冇留意就fail左,好彩只係Mock test
三手泊車時 唔鬆開極力子咁踩住blake會唔會死火?一開始用一波時
記得用後泊全停時可以唔駛鬆開極力子,有冇巴打解答下?

吊住係可以踩住腳制唔會死火
鬆晒就睇速度 速度太慢震晒先唔得 (好似係
棍轉波究竟駛唔駛鬆晒油門

轉波時一定要鬆晒油門
沙田3take pass,好感動

恭喜
澤安難唔難認真問.

但係我無chock過
而家再排 排左澤安

太好了

係咪經常用腳制亂減速

均速行好重要
亂減咪會比後車撞囉

今日先係澤安pass 左,考官好好人,好nice

有咩要等
單線咪睇對頭有冇車黎冇就超車 有車先停低等

有時過完彎好近就係有架死車(唔夠5個車位),咁我又要過左彎先睇到有冇對頭車
澤安難唔難認真問.

但係我無chock過
而家再排 排左澤安

澤安算係九龍區最易 唔駛擔心 都幾好彩 抽到澤安
就黎又學好緊張 一陣油塘見
2.踩哂離合加落剎車
3.踩到磨擦點之後剎車

先踩住腳掣拖慢車速 到距離你想停既位置一個車左右踩盡離合器 然後再慢慢踩腳掣停定架車 手掣 空波

上斜停車就唔同 接近停車位置就唔好畀油減慢車速 之後先離合器 再腳掣停定架車 因為上斜停車踩腳掣先會令架車失去動力 好易死火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞