召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(10)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

期都未排就搵師傅

姐係我去報筆試先,再去排路試先? ? ?

係,你連學牌都無鬼有人比你學

洗鬼咁早整咩....
搵到師傅,學之前先去整都未遲

一個唔該retake 到個牌過埋期又要俾多幾舊水

依家路試閒閒地要等8-9個月
白白拎住個學牌半年真係好無謂

我就係第一次去報考試就整埋學牌
今年7月考但9月到期

一陣考忠義街!
大家都加油!

忠義條線好短 好快有結果

有驚無險!
考大圈,出試場條斜路D人亂過馬路,真係要睇清楚

第一個路口轉右慢慢出,沿路極多死車,右邊有工程,D行人行上少少,又行出馬路,又截的士又盛

巴打行大圈咁好彩 黎緊12號考,想問下條路咩位要上三波?

我自動波
7號
4點
掃捍埔
仆得街

期都未排就搵師傅

姐係我去報筆試先,再去排路試先? ? ?

洗鬼咁早整咩....

今年7月考但9月到期

如果自己去報,一次整晒兩樣就唔洗上去多一次
不過真係等到就過期先考
拎p牌果時 淨係帶丙部合格張黃紙就得?
唔洗帶埋乙部果張

洗鬼咁早整咩....

今年7月考但9月到期

不過真係等到就過期先考

其實 出面d師傅會幫d學生排重考
如果你係有人介紹師傅比你
你可以問佢幫你整埋學牌得唔得
不過通常都要比定考試租車錢
驚你搵完佢整野之後走佬跟其他人學

洗鬼咁早整咩....

今年7月考但9月到期

不過真係等到就過期先考

如果我5月考,12月/1月去整學牌,再搵師傅得唔得
9月6朝早考元朗

大多數元朗邨

點解既

我前幾日考11點9
個段時間啲人全部都考元朗邨
利申駕院

元朗邨係咪唔算難?
一陣考忠義街!
大家都加油!

有驚無險!

第一個路口轉右慢慢出,沿路極多死車,右邊有工程,D行人行上少少,又行出馬路,又截的士又盛

我自動波

-試場一出右轉孝文街 如果冇車順暢就上得三 去到落斜第二個慢駛字落番二
-右轉入忠孝後過左第二個安全島

行短路(迦密):
-左轉入忠孝,過完斑馬線前少少個泊車位

行長路(佛光):
-佛光右轉忠孝後會左轉,轉完架車直番開始落斜時上
一陣考忠義街!
大家都加油!

有驚無險!

我自動波

-試場一出右轉孝文街 如果冇車順暢就上得三 去到落斜第二個慢駛字落番二

行短路(迦密):

行長路(佛光):

你師傅竟然冇同你行一次?   我果陣行左4次先去考

洗鬼咁早整咩....

今年7月考但9月到期

不過真係等到就過期先考

都得
學之前整左就得
其實預學2個月左右
平時你自己忙就3個月攤開學
當然師傅要一早搵定 變考試無期

今年7月考但9月到期

不過真係等到就過期先考

都得
學之前整左就得
其實預學2個月左右

驚考試無期

今年7月考但9月到期

不過真係等到就過期先考

都得
學之前整左就得
其實預學2個月左右

驚考試無期

學牌有時限同可以即時搞掂 冇必要早成個月搞
一個唔好彩肥左都唔怕學牌過期
考筆試有咩地方注意
想問李健駕駛學院好唔好

我覺得可以,但真係要夾師傅,好似我第一次跟個廢柴師傅,佢淨係間中講兩句屌9我唔識揸車同埋係咁問我有冇揸過大膽車(你屌得我手唔得即係未啦)
第二同三次先跟得好師父,所以睇彩數,唔對路記得轉師父
考筆試有咩地方注意

搵手機app操試題
想問下駕院係咪要上左基礎訓練先可以再上場內實習
一陣考忠義街!
大家都加油!

有驚無險!

我自動波

行短路(迦密):

行長路(佛光):

你師傅竟然冇同你行一次?   我果陣行左4次先去考

多謝上面位巴打

當然有行 行左好多次添,不過我大多數時間行都係星期日夜晚,同日頭好多行人既路況都好唔同 依家最驚係轉灣時扭呔慢/車速太快搞到過線同壓角
拎左車琴晚遇上第一次巨雨揸東廊,望住西行綫自炒
拎左車琴晚遇上第一次巨雨揸東廊,望住西行綫自炒

點解要望住西行綫

衰咩位?考邊?

佢話離合器控制不當
一開波太緊張 chok左呀sir兩次

澤安

一開波決定開車駛前真係好大勇氣!
我深呼吸完望清楚前面,懷住fail retake 心態開車

上次我都chok親阿sir小小 輕微

排快期點先最易拎到期?
想快啲考到

你今日開始計,7個工作天之後

每朝準時7點半去運輸處個網申請快期
記得手快快!準時f5定!快手禁制
利申抽左4日,每日都係好緊張咁禁個快期

打電話有無機會

有得打電話抽快期?真係唔知
唔敢答你 小弟不才

但未聽過有得打電話

巴打 可唔可以留個tg ?
有啲野想問你
https://t.me/jhenderson14
https://www.youtube.com/watch?v=fwJiCCsVPag

痴線貨van NF719底已起,泊順利邨,起碼3單瘋狂駕駛
有問老手講下如果過前面死車時要過少少隔離條行車線(反方向),駛唔駛擰頭(右頭)?

佢話離合器控制不當
一開波太緊張 chok左呀sir兩次

澤安

一開波決定開車駛前真係好大勇氣!
我深呼吸完望清楚前面,懷住fail retake 心態開車

上次我都chok親阿sir小小 輕微

排快期點先最易拎到期?
想快啲考到

你今日開始計,7個工作天之後

每朝準時7點半去運輸處個網申請快期
記得手快快!準時f5定!快手禁制
利申抽左4日,每日都係好緊張咁禁個快期

打電話有無機會

有得打電話抽快期?真係唔知
唔敢答你 小弟不才

但未聽過有得打電話

巴打 可唔可以留個tg ?
有啲野想問你
https://t.me/jhenderson14

我比較落後,無tg
Email 岩洗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞