召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(10)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
月尾考培正,而家剩係上咗3堂,1堂個半鐘
希望PASS 自私,但攞彎仲未好好,泊車,調頭都仲未學

咁快係培正學攞彎喇?

我指轉彎

咁快係培正學攞彎喇?

我指轉彎

我覺得咁樣廢廢地
個個彎都唔同
不如早d係試場摸熟d彎仲好啦

咁快係培正學攞彎喇?

我指轉彎

我覺得咁樣廢廢地
個個彎都唔同

轉彎普通基本功咋喎
唔通未揸過既彎就會唔識轉

咁快係培正學攞彎喇?

我指轉彎

我覺得咁樣廢廢地
個個彎都唔同

轉彎普通基本功咋喎

可能我個c fu唔識教轉彎
又或者我天份唔好
真係練完等於無練過一樣
浪費左我$3000既錢

咁快係培正學攞彎喇?

我指轉彎

我覺得咁樣廢廢地
個個彎都唔同

轉彎普通基本功咋喎

又或者我天份唔好
真係練完等於無練過一樣
浪費左我$3000既錢

我跟私人師傅啊,有時D彎扭唔哂,飄咗出去

咁快係培正學攞彎喇?

我指轉彎

我覺得咁樣廢廢地
個個彎都唔同

轉彎普通基本功咋喎

又或者我天份唔好
真係練完等於無練過一樣
浪費左我$3000既錢

其實轉彎就唔洗教既
正常人轉多幾下拎到個感覺就識

有d人又話學1x堂根本唔夠
你而家先學,就算一星期三堂都係學十零堂左右
你好有自信定諗住用最少上最少堂博pass到

佢進度差唔多啦 我果陣棍van 12堂一take
自私應該易上手吧 不過真係要一星期有三堂先得
想問下報沙田駕院係咪會比自己去排期快d排到期考?

駕駛學院應該排耐d

自己去排去報應該快D

咁快係培正學攞彎喇?

我指轉彎

我覺得咁樣廢廢地
個個彎都唔同

轉彎普通基本功咋喎

又或者我天份唔好
真係練完等於無練過一樣
浪費左我$3000既錢

其實轉彎就唔洗教既
正常人轉多幾下拎到個感覺就識

係 轉得多就熟
師傅淨係講邊一刻開始扭 同車幾快軚就幾快
之後就自己摸索 行死一條路線如果到時有修路咪又出事
大彎細彎都試過識變通先重要

駕駛學院應該排耐d

自己去排去報應該快D

原來係咁
因為住左個頭廿年 諗緊應唔應該俾貴d考返沙田

咁冇乜天份咪大鑊
咁短時間點學得好
拿左P牌一日,今日跟個師父補左堂自動波(李健送堂)
嘩,咁大個仔第一次踩到上去70(我唔會話你知其實超左70),其實好驚,不過行車時成日側埋一邊
今日重考忠義街,琴晚練車無端端多左個黃格,幾時新加的?

上星期五好似
小心D等前面架車讓夠位先

邊度
有冇人試過申請延期 如果改期要排幾耐到?
有冇人試過申請延期 如果改期要排幾耐到?

想問下泊位同調頭點控速, 我成日快車, 控到chokchok下, 係唔係先吊極力子到適合慢速, 頂住, 再用break黎減速?

邊度考? 平路/上斜/下斜都唔同喎

咁冇乜天份咪大鑊
咁短時間點學得好

冇計,難約時間
想問下泊位同調頭點控速, 我成日快車, 控到chokchok下, 係唔係先吊極力子到適合慢速, 頂住, 再用break黎減速?

邊度考? 平路/上斜/下斜都唔同喎

忠義街
上斜調頭, 落斜倒後泊位

調頭 (用腳制控速為主,吊極力一直hold住唔郁)
第一手:
吊極力子到識郁就hold死 之後用腳制控制速度
可以開頭吊高啲防溜後 再慢慢踩番等到夠慢先扭 唔需要一郁就扭
會越黎越快 所以腳制要順住慢慢踩實
第二手:
踩實腳制,吊極力子,少少震就hold住 極慢放腳制等佢郁就扭
會越黎越慢 慢慢放輕腳制
第三手:
同第二一樣, 但因為下斜放腳制再慢啲輕啲

泊位: (吊極力就夠,唔洗腳制)
太快吊低啲 唔郁先吊番高
最後泊完停低先落腳制
就黎考, 次次做泊車調頭隻左腳震得好勁
有冇巴絲都係咁?
怕乜丫~
就黎考, 次次做泊車調頭隻左腳震得好勁
有冇巴絲都係咁?

練車都震既話 想像唔到你考個陣會點樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞