[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

893 回覆
8 Like 3 Dislike
未至於伏
只係冇上集咁經典
啲探索可以少啲我冇問題
有冇辦法知道,好感度對話邊到少左,Aeieth 差少少先100%唔想打3週目
小遊戲多到影響節奏
減一些感覺更順暢
然後地圖大,又有太多作業式探索(尤其查德利那些)
也影響了節奏
3D 錫菲羅斯 太難玩
Pause 都搞唔掂
其實點解要搞到咁難嘅小遊戲?
冇辦法
齋跑主線應該好快
打二周目感覺好好多,因為直跑主線,不過最後嗰關好難打
查特利好癲
d古代遺物
佢夠膽死打完
再叫你loop一次加新難道比你
佢個塔保留
再提示你邊到有精英怪有寶物咪算
佢係要加好多無聊探索
好撚哂時間
最後easy睇埋劇情爆機算
忍住無睇所有劇透hide埋連登keyword
打左5個月終於爆機,成百鳩幾個鐘
啲小遊戲真係好噁心,淨係健身嗰個為左拎金已經打左勁耐,女王之血去到最後金碟生存最難嗰關已經鳩上網抄功課算

Btw 等左成集zack大哥都無正式重遇過aerith/傾過計
Aerith 走去緊義族個竇嗰時明明感應到zack叫緊佢
Cissnei仲係貢加加等緊zack sad到

同埋想問aerith 係旅館間房同緊個不知明聲傾計,係咪就係red (山口勝平把平時聲),chadely條線又係一個坑

同埋有無人成日打到半路掛住開哂啲圖,已經唔記得左主線
一週目會,二週目打hard mode淨打主線順好多
5個月
諗住打完Hard mode先清查德利
琴晚打第十一章差D要重打成日醒唔起仲有BOSS要留MP
十二章打會長,同十四章錫非連打都好難
健身我得閒返去打幾次
過唔到就等第二日
慢慢就有一次過到
壓力唔大
重可以睇住我婆嘅腹肌同大波波
一路扯住旗過關
連續兩集都係除耳機唔聽聲先過到健身房
每日放工返去打一陣,開哂全圖同小遊戲高級係好惡夢
有時想放棄,又死死氣繼續打
你打爆星殞峽谷那章冇理由唔知紅十三嘅過去
我都係confirm 係咪
同埋嗰段對話都唔知係咩意思,係朱諾旅館aerith 話好似失去左啲嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞