[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

603 回覆
6 Like 3 Dislike
上面咁多巴打已攞白金,
我已經打左17x個鐘。
我仲kick左係異界的統治者
單人同hard都仲未開始

等自己無咁辛苦,
係咪建議攞左源氏護手先返去再挑戰?
三集唔緊要
但真係咁多嘢講咩?
以前用小遊戲撐起內容
大家都冇咩感覺
但而家2024年啦⋯⋯
有好幾章真係冇內容
第5章一半打卡
另一半只係話你知怪獸會同黑袍合體
第六章真係冇嘢搞⋯完全係唔同小遊戲然後比尤菲入隊⋯
呢章如果唔係兩大女主角泳裝撐場
更本想快進
故事本身唔會差
但節奏拖得太慢
太多枝節
太陽海岸根本可以2個任出咗泳裝
走主線比尤菲入隊就去黑鬼故鄉然後金碟啦
最多2章,甚至1.5章完
節奏明快好多
我唔係唔想佢出多幾集
但都要出得好囉
因為我所有支線清哂唔清楚
如果完全唔玩支線淨玩主線?
個人認為最簡易白金方法:

Easy 清小遊戲,包括肌肉鬥技場
唔重打hard 支線
盡快拎快速詠唱同一粒加強魔法
每種元素法術珠起碼練10 靚粒
陸行鳥護手 + AP 增加 配 快速詠唱,快唱5 星係令遊戲戰鬥質變既關鍵珠之一,強魔最好都一粒5 星
齊整一隻源氏手套,其他唔搞
諸神黃昏比想像中冇用
單人任跟攻略玩,雖然都唔易
Hard 全飛劇情全快移應該10 靚個鐘就搞掂
異界你用跳跳樂可以好快完成
英雄之路唔多講,塞菲個人表演賽黎

最撚難係友情之證,上網抄攻略都要打8 個鐘先過到
陸行鳥護手 + AP 增加 配 快速詠唱,快唱5 星係令遊戲戰鬥質變既關鍵珠之一

點解?
強魔最好都一粒5 星

強魔即係邊粒?
清hard 、VR 依家大行其道都係大魔法師路線

珠:
快唱 = 電 強化魔法 = 電 吸HP = 電 吸MP = 電
範圍化 = 電 ATB 增幅 先發制人 魔幻

有剩可加敵方招數、時間、加攻魔法之類,電可換成其他弱點元素

打hard 所以卒戰都係ATB 增幅,大電,死哂下場

5 星快唱可以instant 出大魔法,唔駛施法、冇任何delay硬直,你殘血時果一秒半秒就係關鍵,大魔法可以打停大部分敵人招數,仲可以補滿血

打塞菲中左無心天使,一發大魔法可以吸返返黎,你慢一拍就死先
岩岩睇返FF7 remake既SAVE
原來75個鐘已經打爆曬NORMAL 同HARD.

FF7 rebirth遊戲時間好誇張
FF7 re 我78 個鐘白金
Rebirth 足足一倍150 個鐘

佢全收集、小遊戲、VR 全部都係又煩又難
Rebirth呢五百幾蚊抵到爛
但我過程唔係完全享受
學緊左bg3 下下都破百小時
搞到唔太想玩隔離劍星 得唔夠30個鐘
第一隻過百個鐘係persona 5,但一百個鐘係享受

FF7 rebirth 個open map 收集完全冇享受成份
玩得開心咪得太執著性價比唔係太好
600/30都只係廿蚊一個鐘
282小時終於白金
第一週目堅持享受遊戲所有支線打晒
第二週拎晒技能書先打變態VR
FF16我都只用130鍾頭,呢隻竟然雙倍有多
Easy 玩mini game 真係會易啲咩?
用normal 打吉爾伽美什報酬係咪同hard 一樣?
Easy 都得添
對比上一集 今集差太遠
睇妹妹著衫都值啦
我都清晒
但佢又係支線夾咗少少主線劇情
而且問題不在支線
而係章節安排
成章冇內容得啲小遊戲支持嘅支線
顯得故事好拖
咁時數長唔代表好玩
應該話好唔好玩見仁見智
正如我覺得rdr同gta都唔好玩 但係大把人鍾意玩
好多人鍾意曉人中之龍我都唔鍾意玩,但木村1,2我白金晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞