[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

737 回覆
7 Like 3 Dislike
笑左
講真我要撳TIFA+CLOUD啲掣已經好忙...
上集都係
我用2個+1個SUP已經好夠
唔用AERITH回血又難少少~因為佢MP多
多用氣掛禱告好過啦
祈禱成日都要2ATB
AERITH唔係咁快儲到...
有時冇又就死就好尷尬...
但氣掛真係好嘢來
我就算唔夠位都盡量比一粒
做乜咁傻用Aerith 禱告
啱FEEL
你比aerith 裝粒範圍化 - 電x風 珠,ATB 增幅

一入場馬上用aerith ATB 增幅,2ATB 送大家一招大風吹

你大部分戰鬥都變簡單
要裝埋快速詠唱同吸收MP
屌 13章駛唔駛咁撚長

想入14章先瞓

俾老婆屌咁夜都唔瞓 挨夜打機
肯出pc版未?
之前唔係講左時間表同remake差唔多咩
即係預25年中DLC 25年尾Epic 26年中Steam
同埋Rebirth規模大咁多我覺得只會有遲無早
其實part 3 仲有幾多地方未去?

火箭村
大空洞
五台

咪撚再用unreal4 得嘛
仲有Great Glacier
同埋應該會拉到AC同DC既野
唉,今集個open world同收集元素有啲卻步
真係好悶 又加d無謂嘢拖 你直接播片算啦 成日要爬要按LR
我求我個FRD玩
我話最多幫佢含撚...佢都唔肯...
點解
中間有一小段博士同查德利既劇情,想問查德利係咪REMAKE整出黎既新角?同埋查德利既身世係咪仲未揭曉?
出哂先求啦
係remake 先有

佢身世好似remake講過?寶條整出黎
送左比2個FD 玩, 有個好有心買返第一集打完先開REBIRTH...
我驚SE會整到佢影響主線...
講真最好唔好...

有冇人覺得指揮官都幾正
終於爆機起碼等多兩年先知個故事點發展
指揮官直頭高質啦
不過同Elena一樣
睇得出用Tifa個樣再改少少

Junon間旅館掃緊地果個阿姐都已經靚過好多game既女主角
FF16又係,好多路人甲NPC都整得好靚
但如果知道成個FF7故仔(包括前傳後傳)
摩天輪女角Tifa以外都好怪

特別而家Zack咁重戲份
愛情果part第3集唔知佢會點收尾

又或者可能同原版一樣最後都係成為大家既痛
無一對係happy ending
(格硬講AC結局Zack同Aerith算happy ending)

btw 原版Zack係溝女王
重制版Yuffie同Cissnei都有暗示Zack
唔知會當彩蛋算定有後續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞