[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

455 回覆
5 Like 3 Dislike
終於到我開po啦
呢排係youtube睇得多ff7野
係咁彈ff7片比我
見到有個拍得幾好
原版同重制版既對比 加少少冷知識

https://www.youtube.com/@xingyuedf
想問護盾同防壁有咩分別?
物防同物魔防
好似係
呢個都係我覺得呢隻game一個弱智位
唔知係翻譯問題定真係咁on9
唔會直接叫 物攻 物防 魔攻 魔防 或者好少少既翻譯
隻game入面既定義係

力量 = 物攻
魔力 = 魔攻
體力 = 物防
精神 = 魔防
運氣 = 爆擊
敏捷 = 儲ATB速度
唔關翻譯事
魔力 體力果d,日文都係直接出漢字
呢隻game已經叫清楚過好多game
好多打到爆機都唔知佢個數值代表乜
lm
仆街...
成日比人搶咗開PO
冇得開啦,今個應該係最後啦
防壁我記得係物傷 魔傷減半,護壁係加物防
咁係因為你悲觀
我相信出pc版又一番新氣象
本來玩開效能MODE, 但見到13尾試練剩回憶播片就轉下畫質MODE, 真係靚好多, 有CG 9成以上水準, 大頭靚過CG, 係環境貼圖同EFFECT唔夠CG黎, 之後14章都KEEP住用畫質MODE, 習慣左睇過場真係正好多, 強烈建議大家試下!
好似早排訪問話會有DLC
仲話聽到大家對QB既渴求
你唔玩挑戰玩劇情
可以用電視本身既motion smoothing谷個fps上去
仲靚
但input lag會高左好多,所以唔係隻隻game岩用

我自己打機就習慣一周目畫質mode玩劇情 收集,二周目效能mode玩挑戰
咁兩年後先啦
長期開畫質mode 玩,就算低fps 都習慣咗,效能mode 就算更新都好濛,頂唔順
我反而低fps頂唔順
呢d真係各花入各眼
lm
有咩慘得過打友情之証打到奧丁10份1血比佢斬鐵劍

打16呢招用得爽而家要食返係唔係?
打到而家先發覺要做源氏配件嘅話, 就要打曬所有小遊戲咁濟, 畀佢昆咗
你要整哂就冇得避
其實有冇人用過召喚獸,打咗咁耐唔記得有呢樣嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞