[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

448 回覆
5 Like 3 Dislike
吓!唔係吓嘩
先苦後甜,用Aerith配源氏護手 (傷害值超過9999) 再開聖魔法陣,再玩魔法,真係好屈機
再信心同阻魔防
召喚獸係好多場合救我一命

召喚者陣亡馬上會出大技,屬性相剋可以打出9999

隻牛意外地好用,三屬都有招出
講真 淨做手套就夠
最高傷害可以去到幾高
用奧丁會唔會斬鐵劍一嘢秒
記得ffx 用心棒乜boss 都可以一嘢秒,好屈
5 萬靚就常見,再高就冇乜,可能我未升盡野
奧丁大技好似唔係斬鐵劍?
每次都唔同
個人實測 用Aerith 用大火焰+強化魔法+魔幻+信心+聖魔法陣 打隻力竭左嘅泰坦,可以去到5萬幾傷害值
至於仲有冇更高傷害,無研究了
Sorry, 大疾風至岩, 泰坦弱風
已經好屈,應該冇角色可以一嘢五萬啩
下次試吓先,而家hard 由第一章玩起,又幾好玩,難度剛剛好
有啲劇情唔明
zack 浸死係咪白卡仔記錯,正路應該第二個兵嚟,佢唔係之後反面同sephi打咩。仲要好似冇交代佢哋出發前三個影嗰張相其實係zack 嚟
係呀 佢記錯哂啦已經
但tifa 又冇糾正佢,仲話同aerith 講
tifa廢事佢痴線 先唔同佢講
唔用手套9999
用咗就99999
兩三章前先至差啲畀個白卡捅死
話佢記錯容乜易畀佢dum落河
最麻煩係搞到我哋都亂埋,以為佢改咗劇情定點,唔知下part 會唔會交代番
你都識叫佢做白卡仔啦
FF7大半隻GAME都真係講白卡自己FF
啱啱玩完CC,串連返個故仔,突然get到有個位好撚慘

Aerith一路唔知Zack咩事,而Cloud其實完全知情
但Aerith喺Cloud清醒返之前就死咗,即係Aerith死嘅時候都完全未知Zack咩事,帶住咁大個遺憾同疑問就走咗 就只差一點點,Cloud就可以講返Zack咩事俾Aerith知

Between CC最後一段CG嘅Aerith好大波 去到Remake做咩縮細返
都知佢白卡 糾正都廢時啦
貓單人模擬次次都死最後果關
佢念力果下成日想精準防 一衰就食2千幾血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞