[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

448 回覆
5 Like 3 Dislike

差d頂唔到隻臭丁
玩到第十二章,Aerith個好感度最高(L1係淺藍發晒光),我仲有tifa 兩個支線未做,咁嘅情況有冇機會可以做完支線變番Tifa好感到最高?
明明之前d選項都係以Tifa為目標

唔知你有冇玩過原作唔劇透你住.但你約會揀Aerith/Tifa,都回憶返Tifa同Aerith講Cloud記返起Zack浸死.呢段回憶應該仲有後續,下集應該會講
但佢又突然記番起zack ,好似真實咁,所以唔熟ff7 故事嘅人真係比佢耍到暈,希望下part 會交代
What is QB
有機會. 我之前同狗約會, 之後做番陸行鳥比賽個quest, 就變番同tifa坐摩天輪
都唔洗玩到後面
Zack死果時Aerith係知既
Aerith本身有古代種技能可以知道有人死左去左生命之流
所以細個時先識同養母講佢老公死左
唔記得CCFF7定邊一版Zack死果下有段CG影向Aerith即刻感應到
就算97原版都無咁快開估
Cloud視角係遊戲後期先知
玩家視角就97原版後期/CCFF7
Queen's Blood
有睇過原作gameplay
原作無浸死呢段,直頭Cloud記起Zack之前Aerith就死咗?
下集好大機會係Cloud尋找自我果陣一次過回憶返Zack死, Aerith死+水葬, 諗起都癲, 因為三步曲效應變SE一定將所有懸念拖到最後一集解,本身RB水葬完結係好淒美, 但SE驚FANS好似Cloud咁接受唔到所以用左佢o既視覺, Keep晒成件事當Aerith冇死

請問打白金應該揀邊個?
你有玩cc其實可以講。Tifa應該有同Aerith講Zack冇浸死。
我全部第一個直衝主線,7個鐘去到last chapter

Reset 支線就去拎技能書,純粹白金就唔駛
睇你想100% 全技能定係衝白金
唔記得左最後戰team formation 好感度點分

執珠準備入14 章hard

我見上網衝hard 都係不停大魔法怒轟,人人變身魔法使
vr先要大執姐
主線全部人裝晒補血 復活 氣掛就已經過到
終於白金+100% completed
幾年後再見
等pc版用zack同sephiroth打主線
塞菲邊有難度,本身機體勁到飛起

真正 1st
有冇人記得隊伍點跟好感度分
玩到第十章
義族好撚煩膠
係咁圓圈三角都屈死
有型無實,仲有配音..........
範圍化 - 火
快唱 - 火
強化魔法 - 火
吸MP - 火
ATB 增幅
先發制人

一入戰鬥,ATB 增幅,大火焰,下一場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞