[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

884 回覆
8 Like 3 Dislike
你當主角一行四圍冒險
中段真係冇乜故事⋯
未完 預告咗出ep2
暫時淨係知會有Angeal青年同寶條

https://youtu.be/BA-W3p7o4v0?si=7Ne9ZR1Au_qzZwpI
都係由FFVII RE玩起, 見講野幾舒服又唔造作先睇
如果要白金係咪要玩埋小遊戲既任務模式??
玩緊都玩唔完咁
係囉...
今集個故事好散
明明好歡樂又遊行又泳裝又金碟
但就好似冇乜野交代過咁
係叫巴雷特同佢個fd果段好少少

明明remake果時同Tifa & Aerith d交流好正
咁樓上有人話「手機版講明remake係有兩個錫菲」
係鳩噏定點
好憎玩大地圖既支線同開野
去到貢加加已經對地圖好厭
有少少先天因素
本來佢哋就係離開米德加之後喺遼闊嘅世界冒險
做啲無聊嘢都合理
但太多到影響主線流暢性
同埋每章故事講得好少嘢關主線事
地圖又大
搞到完晒個遊戲
對主線嘅唯一記憶就係艾莉絲死
同多重宇宙
其實冇明示 但佢而家手機game就係話錫菲係ff7cc前一路都係好青年同暗示末日錫菲係好人
條時間線仲係講得通 就算話錫菲洗返白都得
地圖太大,主線同主線之間自由度高
如果你直衝主線既話,同rm感覺應該會差唔多
隊友之間交流 今代其實都唔少
不過人數多咗 自然Tifa & Aerith出場率下降
https://www.youtube.com/watch?v=5Qr3OpeGNvM
有人介紹咗一次個故仔,不過係簡體字
將D故事擺落手機GAME真係有D麻煩
唔係點吸金 不過多唔多忠實fans會咁追又係另一回事
玩到12章
無啦啦變左睇劇情玩小遊戲
勁撚鳩
我覺得第一唔好洗白
成日洗白感覺好左膠
好煩厭...
第二真係唔好期待個個玩家玩過EC
到時佢搞段劇情7成玩家唔知講乜真係攞來衰
相對下降啫
其實佢哋互動我覺得重多咗
只係少咗好似下水道那段劇情咁
比佢哋兩個直接搞姬(雲仔喺一邊打J)
尤其2個人各自比雲仔/往事傷心
都有十卜對方
第二章頭又一齊瞓
點會互動少
如果AERITH冇死~佢哋隨時磨豆腐
雲仔打一世J
12章先係全GAME重點
我玩咁耐就係等12章
搞到好似kh系列咁
明明已經外傳前傳乜都全部玩晒,就係冇玩過手機
最後kh3撈埋手機劇情,就變左睇唔明

???邊個嚟
同埋有啲敵人我已經專登去洞察都話得未洞察,好奇怪
唔怪得知
洞察完要打死佢先計
道具大師同快速詠唱粒魔晶石喺邊度攞到?
就係咁先奇,明明專登去沙漠補番仙人掌怪,都肯定有洞察到,之後隔一輪睇番又話我未洞察
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞