[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

884 回覆
8 Like 3 Dislike
打咗全日都未過到
頭po 有教6倍ap
刷一兩個鐘 都差唔多滿哂
除左強化魔法果粒
最辛苦係要打番咁多場
前面快極都打10 零分鐘

有時打劍豪又會炒車
煩到癲
就係冇先要用跳跳跳打法
跳跳流都要擋一野,你一開始起個壇出黎要啲時間,只要擋到一野就得,同埋精準防禦唔算太難
可以開技menu慢慢睇佢沖過黎過下擋
查德利軍團10場
裝範圍化大地槌好快刷到
跳跳流反而巴哈果關有時會失敗,錫菲反而仲易
難度會唔會影響到AP經驗值?
屌 最尾真係過唔撚到
係咁俾佢捉
好似唔會
建議HP MP交換出Limit技
我有用6倍嚟刷,但我係打小怪嚟刷,好似冇中間loading咁煩
https://youtu.be/AJJRSV5D8kU?si=zgHQy0OZSRX6200-
我跟呢個刷 唔知算唔算快
但可以一次過刷晒所有人嘅石
火冰風雷個D可以買多幾粒一次過刷 唔洗換得咁煩
我都係用呢個刷阿,行一圈大概加到500左右

其他都升爆晒啦,係差強化魔法同快唱only

重玩loveless 揀Barret 同紅13 啲反應好正
應該尼福爾海姆 Tifa 搵貓任打蜂后最快,快唱最後lvl要萬八AP我打2-3轉一個鐘內就升滿
跳跳尤菲真係唔算難
練左兩個幾鐘就過到
仲差幾個單人就搞掂喇
打到12章真係好悶好難頂
直情要一路播cut scene 一路玩手機game咁玩

Cloud就黎見到隻曱甴都當係塞菲羅斯
11章掟啲箱已經掟到好燥,
之後古代物質任務竟然要等啲黑衣人慢慢行
整game班人原來真係唔知自己隻game本身已經整到硬直好浪費時間,
寫得出叫你用L2推下班黑衣人行快啲,笑死
做4個任完全無任何劇情推進,
淨係得啲垃圾camera work不停轉轉到你暈

而家最有動力玩反而係女王之血
一有得打牌即於9秒9衝過去車人
其實我到而家都唔知隻吉爾伽美什即係點
純粹彩蛋 同故事完全無關?
岩岩差一下大電就贏
點知比佢出先殺左我
試過最後差一下贏 但緊張下出左兩人技
未擺完pose就比人秒咗
白頭佬打到最後轉屬,唔小心放左大火魔幫佢回勁多血,嚇鬼死
同埋最後差d唔記得洞察,如果唔係就算贏左都要打多次
唔洞察都冇所謂,白金又唔駛
你另外2個係配艾莉絲同cloud?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞