[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

884 回覆
8 Like 3 Dislike
知唔知點解幾次都比TIFA渣車?
因為唔駛諗都知佢考車必定一TAKE PASS 啦.
我老婆其實冇車牌
Cut咗d L2R2浸撚死體驗
Cut撚左d 光暗爆哂光效果
咩黎?
劇情上要你按L2 R2 大大力 唔按又無所謂 要你爬行果d

同埋

一出一入光暗位勁撚光 勁撚黑所謂HDR效果

Btw 聽撚到查德利把聲就發惡夢
係...裝魔晶石應該要每人save幾套
剩係換魔晶石呢度我諗都用左幾個鐘
太重複喇 UBI都好過佢
打緊個「來自玩樂者的挑戰書」
黐線難打到

想問吓嗰個「抗性+消滅」係咪話可以防到提燈怪?
唔撚得嘅
有冇話要裝喺武器定係第二度先得?
定係一定要兩舊魔晶石都升爆咗先得?
帶防必死裝飾

試下用大範圍魔法
Aerith + 大石化 / 範圍大火/冰/雷/風
抗性係搭唔到消滅
你留意吓搭得到COMBO既,粒珠會有光

就咁一粒消滅/石化已經係可以提高抗性
但唔係完全免疫 要完全免疫可以用祈安珠
終於打哂單人挑戰。。。有攻略算簡單
但友情之證睇攻略都覺得好難。。。
終於爆機 今集伏到
其實伏係邊
我白金完但完全冇辦法理解點解會有人覺得隻GAME伏
抗性要升爆先100%防到
因為只要有缺點唔岩心水
好多連登仔就會放大到變垃圾
隻驚連執野要禁制都有人屌
你就知道有幾偏頗
FF黎講佢成隻野既內容真係超哂班喎
戰鬥大量動作同策略成份
地圖設計唔一本道 大量地方探索
仲有一堆好多人唔鍾意但實際都幾FUNNY既MINI GAME
最多係個故仔到喉唔到肺 但始終都係三部曲 可以理解既
認同
但唔知點解玩落唔舒服唔順暢

一出即買 中間轉玩劍星
而家直衝主線 返故鄉
如果出Elden rings dlc未爆
應該都會停左佢先
我今年先買PS5
白金完隻FF16就玩呢隻FF7
我只能夠講16對我黎講都已經非常好玩
劇情上冇上13-15寫得咁散同表達得咁"累聚"
戰鬥系統由DMC個COMBAT DIRECTOR操刀我覺得非常有趣
地圖就都係一本道啦 但FF傳統黎 一本道得黎都算多景睇同多SIDE QUEST
核心既召喚獸大戰簡直就OUTSTANDING到不得了
音樂就更加唔使講 FF一貫高質水準
但唔知點解16都咁多人負評

呢隻RE7 REBIRTH..
所有野都比16做得更好更完美
都係有人屌
我覺得16同7都係唔好玩
16除咗播片完全零遊戲性
7RB劇情故弄玄虛
探索作業感好重
小遊戲勁煩
我玩返原版覺得節奏好好多
咁只能夠講百貨應百客
時間流/跳跳流/極限流
是但一個都輕鬆贏
16我覺得好垃圾...
唔好話RPG, 一隻動作game要有既元素佢都冇
動作又想學DMC, 但出到黎都只有d要等CD既技能
開完一個技能又開另一個技能, 然後不停loop
畫面上可能好爽, 但操作上係好撚悶
更加唔好講佢d side quest, 跑腿到....
我寧願玩ff7 d mini game好過
16缺點多過優點咪負評

劇情扮黑暗 國與國勢力唔重要
都係普通王道過關打boss

換皮換數值武器
隊友女角低存在感
做大佬都要跑腿
冇咩隱藏野玩
得爛鬼村仔幾條友 靚城得過場
16真係幾差

裝備仲簡單過手機game
武器又係過於簡單
操控又用死一個人
跑腿任多到喊

唯一係音樂好

成隻game好似無錢整咁
打哂英雄條件同埋友情之證
諗住爽歪歪快白金 點知卡係CH14
痴撚線。。。。。衰在唔比人中途換石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞