[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

448 回覆
5 Like 3 Dislike
日版都有,要入option開
問題明顯係塞菲
錫菲羅斯npc 基本係唔會被人打中(除非你要佢係奇怪時間出招),
最強隊友.

大哥成日唔生性被人打死想佢幫下手都唔得.
英雄我初見殺
大哥on99咁我要第二晚先過到
美劇一年有十幾廿集
但隻game等幾年先一集喎
第二晚算好,我見到奧丁四次,兩次臨尾香,第一次唔識比佢鎖左cloud,第四次先殺到
上youtube睇人對比原版ff7
cloud一開頭段回憶台詞幾乎同原版一樣
即係remake之前發生既事件係冇改變過
但係去到黑鬼槍佬段回憶又同原版唔同
即係發生係cloud身體既人過去既事情都起左變化??
見到臭丁仲好啦
有幾次我比泰坦亂拳打死
第二關電死
巴哈癲左又搞死我
當好似Netflix咁,一次出哂一季囉

其實都唔少game個故事係橫跨十年以上
好似Metal Gear, Resident Evil, Halo, God of War, 人中之龍...
只不過FF7有個舊版包袱先令人覺得"佢將一個故仔斬開3集賣呃錢"
如果完全唔去睇舊版FF7
其實而家佢重制版既寫法都似美劇或者其他大IP
其他game都玩效能mode
但呢隻game既效能mode畫面曚得太勁.....
RE 同 RB ENDING 摸稜兩可都係為左拖到第三集先解, 好期待回憶+大戰, 希望SE頂得住成本壓力, RB賣得唔好真係非戰之罪....
係SE 規劃有問題先成日拖到跨世代姐, 好似FF15咁, FF7 RE一早PLAN PS5出再CUT咁D內容應該可以2集完, 而家第3集一定可以KEEP到PS5週期內完, 最多PS6 再出4K 合集.........
手腳太慢,搞搞下ps5 效能又唔夠,ue4 又out 左
企位£43,一去到坐位就£131,個價好癲
睇YouTube攻略泰坦連個盾都未出到就比人停左然後屈死
YouTube d癲佬
YouTube 有個叫Brad man 既人,單人任個個分靚鐘搞掂,超顛
唔得喎擋唔到喎,之後一隻都殺唔死,已經同aerith 兩個範圍化,一殺唔死又萬箭穿心,好難打點搞
唔識就去youtube睇下人點打
唔試下打一場怪先?試下hard mode一開波難到幾on9都好
打開頭果兩隻狗如果唔識精準防禦死梗
痛到要當dark soul咁打
dark soul易玩啲
本身諗住搵用火個段比你
但見到好似用Yuffie旋風仲易
https://youtu.be/ZMK3h43_Xrg?si=juL7Cp8XV3h8YiHg
貴過Ado開演唱會
中毒加深白卡症狀
由頭玩過邊有yuffie
算啦,啱啱符碌過到,死淨一個+殘血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞