[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (11) 如果可以減一半小遊戲同叫查德利收皮就係神作

884 回覆
8 Like 3 Dislike
明白

好似重有剪輯
但要搵
我爆咗6次第一集
識背
呢條友全單人任無傷,分靚鐘就打哂

你抄唔足但都夠你輕鬆過

https://youtube.com/@2052brad?si=fNLE2JBiH5ZCoLnw
雖然我咁講但我唔係指你當佢亂作就得算
而係依個作品既世界線規則仲未明朗
如果唔係睇過FF7小說或者鍾意燒腦
最好就比佢第三部自己解釋
而家可以任估
都可以睇下人哋嘅分析
但唔好當晒真
打HARD打到13章 開始驚
打路法斯都卡咗半個鐘 點打單人傳奇。。。。
贏到總裁唔使驚單人啦
抄唔足,好勁
Thx
佢友情之證唔用魔法劍士,直接硬打都輕鬆過
卡咗半個鐘先少啦
我都打咗成個鐘先過到
Zack好難用
成日捉唔到㩒3角既時機
練習劈一下就quick charge
口(普攻)-> △(quick charge)

練熟呢步之後,quick charge再按 口 佢會劈多兩下,呢兩下普攻都會增加蓄力條Bar

之後就係狂loop
口 -> △ -> 口 -> 口 -> △ -> 口 ……
練熟之後Zack好撚勁
佢招High braver勁到仆街
消耗一格ATB但可以當大魔法咁用打斷敵人攻擊
其實有無需要咁多版open world?! 頭兩個都好有心機去探索,再後期半放棄,玩法重覆

除此之外都係好game
原版都係open world, 佢唔咁整d車/陸行鳥就無用
cut晒又會俾人屌
唔知點解呢集無第一集咁吸引
玩到CP12先開始投入到
因為散到傻 玩完好似唔知睇左乜咁
關關都要撚雀…我頭一隻雀撚得好開心,最後隻雀,心諗,屌,幾時先俾我捉到呀
陸行鳥我之後都冇捉煩死

第一次好新鮮
之後張張圖都要慢慢捉多次
捉唔到又重複真係有少少火滾
其他小遊戲都係咁
玩到後面全部飛哂佢算
橫掂除左白金都無咩大分別
終於爆機 主線比較印象深刻既:
開頭Cloud 同Tifa 回憶、沙灘fans service、Barret 去自己條村、Red XIII 返去故鄉、 金碟約會、電單車佬退變、最後喺神殿同打錫菲羅斯打既劇情。
中間旅行好似冇咩目的,某程度直接跳過Rebirth 都OK, 係
cid, cait sith, Vincent, Yuffie 入隊,Aerith 離隊
基本上可以無縫銜接第三部。
SE 應該出兩集,抽起啲無用既劇情,keep 住個節奏,跟住另外出一堆DLC 俾fans 補完 (例如角色列傳)。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞