2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
Believe

竟然今集就出到嚟

完全無諗過竹內涼真一人分飾兩角
仲以為佢以前同木村好friend後來轉行去做差佬
另一個第一集出過嚟架

木村同北大路欣也拗手瓜嗰陣係佢主持,條橋就冧嗰陣都係佢大嗌同木村講,所以我估應該條橋爆炸嗰陣就係炸死咗佢
同埋嗰個有幾次鏡頭影住下巴係無癦

利申未睇最新嗰集
believe
俾條鋼索咁樣打落去唔死就奇
岸辺露伴出到好亂,我都唔記得自己未睇邊集
re revenge
屌錦戶亮好撚慘呀
幫芳根趕走條友
點知換返嚟嘅係分手

而家個走向變咗芳根喺度玩兩個男人咁款

赤楚最後坐理事長個位嗰度幾型
套劇間唔中就整呢啲場面畀人cap圖
ACMA GAME 03
呢集真係好癲
由預判你嘅預判
再到出術
起勢咁反轉再反轉

不過我唔明頭兩round點解兩條友都咁有信心自己諗嘅嘢一定啱
Re revenge
今集都幾差下…首先赤楚真係好似cold call sales咁直接同班fund managers講要錢..跟住無la la帶見上愛出席飯局…但唔跟到尾…一睇對方都知係咸濕伯父…on99跟住仲要問見上愛點解要咁做….盲都知佢鍾意你…(但我都覺見上愛做多左..唔值)…..…臨尾赤楚睇黎又要俾人跣一獲….對方俾個理由已經夠牽強…..個proposal夠「熱意」….中學咩….btw芳根一開始個look邊忽似倍酒女郎
https://youtu.be/kT6mdYSHqew
《不能說的秘密》預告
預告講咗幾多嘢出嚟呢排京本大我老是常出現
本身以為佢會音樂劇為主
但係估唔到都搵幾多劇同電影俾佢上
入到
destiny真係好撚唔掂
到第5集仍然故弄玄虛
Unmet 漫畫
令人震驚…綾野係靚仔…想知個作者知道岡山天音出演呢個角色有咩感想…咁唔怪得生田個角色會驚miyabi搶走綾野…而三瓶又會妒忌綾野同miyabi傾計….
花咲5
劇団ひとり做半沢直樹
對比熟悉嘅TBS版堺雅人覺得好似A貨
睇到第3集棄了

二宮係做唔同角色

見到官網寫
脚本:槌谷 健、守口悠介  ほか

唔係丑尾健太郎
但槌谷健之前跟開丑尾
唔睇好

未講邊個導演,應該有福澤克雄份
估唔到nino前排染銀毛係為左渡海
咁唔知佢染金毛係為左拍咩
個look好老明明之前銀髮拍D片都無咁樣
呢部都開第二季
除咗bgm 好d都唔知睇左乜
睇簡介原來唔係演渡海 係演新角 應該有專登整老啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞