2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
漫畫作者都有講佢唔係好知點塑造小雅呢個角色
本身都係為咗記憶障礙呢個設定創造小雅
因為三瓶先係主角

佢話收到幾個Offer,富士好大膽改做小雅做主角
佢本人都覺得幾得意,想知編劇點樣描寫小雅呢個角色
unmet
應該係右腦有事搞到左半身平衡唔到?
聽佢地咁講
覺得個病人捱到去行到呢吓已經覺得好嘢
木村

食完死貓坐緊先諗住申請上訴 就算得咗都仲要衰老妨 隨時坐得耐過年幾 仲要加埋越獄 係咪想等天海死咗先返入去
先唔講以佢個角色睇咁認真看待起橋點會就咁就肯食咗隻死貓
今田美櫻套晨間劇男主

又係佢
但係遮住一邊眼 都可以靠另一隻眼睇到
製作人可能想要就是呢樣嘢

井上不嬲個劇本都係怪怪地
作為老人台忠粉都覺點解台慶會搵佢寫
只能睇下三輪P嘅BG+緊審+刑7陣可唔可以破地獄
https://youtu.be/ZunTQn3R_D8?si=Hiyir6XRBDJn3ovL
『ラストマイル』予告映像—シェアード・ユニバースPV—【8月23日(金)公開】
Blue moment 個出口係咪扮緊今田美櫻
主題曲米津
確實,漫畫三瓶係主角
但係完全唔討好
呢套有冇改埋三瓶setting
感覺佢都算係咁
我睇到第四本單行本(而家出到十四本)
兩集劇到第三本尾
就係三瓶帶有阿雅去出事現場講大家有婚約

劇入面三瓶接近漫畫嘅設定
但演三瓶果位哥仔(仲未記得佢個真名)
演起來比漫畫果個「積極」啲
漫畫三瓶(到第四本)係相當散漫(hea )
但醫術高明
miu同unnatural都係佢,啱哂
反英雄 唔錯
believe
木村同天海唔多襯

小日向文似係final boss
四月他將到來點樣?睇得過

呢套啲色都靚
有趣的是北村匠海咁紅
佢仲未有劇係主演
同埋佢而家接埋d劇都係d好正規(好似anti-hero咁)

未紅個陣時又會做gay(鄰家月亮)同埋又會破口大罵(ゆとり)…我覺得個陣時佢d演技都已經好好

而家反而無咩驚喜
神尾好靚仔
但佢真係好似炮灰
主演 幽遊白書?
感覺同美櫻唔太襯 好似冇乜CP感
鄰家月亮佢真做得好好
演技流暢 睇得人好舒服
原來北村去過夏空試鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞