2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
blue moment
夏帆都幾慘吓
救人救到隻手廢咗
入SDM又畀人針

第一次覺得衝動撚做啲嘢做得好
出口兜口兜面問夏帆意見呢吓
青春18x2
照亮街道的人
呢套劇真係好撚鳩
有意外驚喜
unmet 有個FF想法
會唔會教授做緊實驗 特登整到川內失憶 之後再灌輸假事情 川內再寫埋入日記
等放假,有時間睇埋漫畫先知係咪咁⋯

漫畫入面,三瓶幫咲妹照MRI
其實有一幕係都幾唔合理但搞笑嘅

照MRI竟然先進到可以帶住VR眼罩
難怪電視劇唔拍呢一場
(話晒原作者係個前腦科醫,唔通真係可以戴住VR眼罩照MRI?
石原
我都覺得龜梨老竇未必知情
段嘢入面似特登省略咗依個位咁
純粹佢哋先入為主
然後後面就可能會話明明只係誤會但命運點點點作弄

另外石原話龜梨喺自己屋企暈嗰下sam hui到 被人捉姦在床咁款

btw 石原老竇個同事特登出到嚟 仲好似怕死人偷聽到啲咩咁 最後其實乜都唔想講
啲人物心理行為真係好突兀

不過咁多集嚟講 依集算最正常
起碼劇情有推進
(同埋可能因為條感情先係最尷
今集少咗着墨所以好咗
係咪有幽閉恐懼症 所以先要戴眼罩遮住隻眼
廢腦無知
仲停留係幾十年前果種
照MRI 身上唔可以有金屬物品果個時代

House都應該成十年囉
完全唔記得有你講果場添
我老人痴呆惡化了
漫畫都好似係話等咲妹唔使緊張
因為要照好多嘢同時間會長啲
所以整套Rocky佢睇
點知佢投入過頭
今集unmet
做導管手術時 醫生戴緊個副係鉛眼鏡 要黎防輻射(當然重有其他防輻射ppe)
之前睇翼B拍x光室都有戴 以為係睇野清楚啲
呢幕咁似護佐個system嘅?
屌我以為全世界突然近視
秦六將,秦國公主,嬴摎
『王者天下~大將軍的歸還』裡,飾演王騎將軍未婚妻,同時也是六大將軍之一、有「作戰天才」之稱的「摎」,如粉絲們預料的就是新木優子!

Blue Moment

出口都係劇情接駁作用多 暫時見唔到有咩能力 定係佢能力係衝動撚
然後每集都要無端端整句普通話

山P可以一路分析數據一路開解夏帆 multitask之鬼

成日凝住最尾控制中心會有人嗌ゼロです!
code blue moment
推架車仔去接跳樓笑左
出口可唔可以齋做花瓶唔講野?日文同普通話都好好銀耳
到而家仲未知點解要廚師仲有條肥仔完全0作用
Blue MER

佢架車仔又接得幾準 咁都冇甩手甩腳

肥仔地理佬 上集都叫幫到手 今集變咗啦啦隊

個廚師本身係揸指揮車個司機嚟 順便做埋伙頭咁解
唔好咁講佢兩個係得sdm都係精英黎
9波打
我就黎頂唔順松下
首先唔講點解可以直入浴場
佢一開門再壓低把聲懶深情用氣音講他打姨媽個下我已經打冷震
之後佢再用無知既語氣咁問川口 你喊?
屌你老母我嚇到即刻㩒停
同埋乜唔係因為導管手術比較新同少見所以個個都嚟觀摩學嘢
唔係話個間係蚊型醫院。所以可能真係冇咁多大單急症或者腦患者比佢哋醫
miss target 03
睇完今集學識さしすせそ嘅真正用法

終於明男主點樣令到女主沉船
佢真係成個唐僧咁款
Miss target 上杉柊平
真係第一次見佢演d咁陽光既角色…估唔到佢咁有色氣既男人可以演到咁好….佢著和服…明明A字膊但都可以咁有型….個陣以為佢淨係想做model…但自從佢隊band散左…佢就劇接劇…泊到研音呢個大碼頭真係有d計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞