2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
難得有睇過原作,晨早流流見到trailer未戴眼鏡都興沖沖㩒開睇,見到最尾碌出嚟佢個名有啲擔心,見到編劇係安達奈緒子仲撚擔心希望好睇
Destiny
今集咪講左田中車禍發生經過
下集應該真係查(希望)
Destiny 真垃圾
認同咁多位意見…結果搞咁耐就知道田中係一個瘋婦…瘋到自己撞死左…而男主亦唔知點解就要咁失踪仲要話自己殺左佢…而宮澤亦唔知點解要咁憎龜利和也…但今集就認晒錯……佢唔想石原接觸龜利係因為佢唔想石原find out 到龜利阿爸係有關???…我成集就好似石原聽個陣個表情咁…個編劇真係當觀眾係傻仔
照亮街道的人
開頭未入局悶到想棄
一入正題就鳩到笑
買衫去打劫都話要買靚衫
打劫打到沉埋人地老婆船
吉川愛啲notes鬼畫符咁款
差人問話問到一個講點整魚 一個打功夫
打完劫仲想慶功 仲死撐話有五分鐘路程

呃保險呢個topic唔知點解覺得啱而家香港拍
可能係寫一套Netflix可能頂十套,反正都係咁,是但啦

又或者電視台覺得拍木村版魚樂無窮都有7-8%收視,咁不如直接俾啲難題考考佢

但木村唔係梁朝偉,永遠冇可能一個人救全套戲例如金手指
話唔埋呢套臨時拉夫嘅做到今季top 3
關注佢仲會唔會搵多幾個瀨嘢藝人多
到時有好戲睇
呢套劇好感受到日本人個種「唔想比麻煩人」嘅態度

明明大家都係其中一部分但又唔講出黎,搞到個雪球愈滾愈大

一開始就坦坦白白咪好
原來Anti-Hero配樂梶涌由記老師~~~一聽曲風就咁熟口面
照亮街道

打劫嗰幕已經一陣鳩味 襯頂帽搞到遲到

話時話最尾嗰幕月島琉衣高木同學塊面闊到
好中意浸鳩味 吉川愛都幾岩做呢啲鳩下鳩下既角色 同埋果個荒木都好鳩好正
揸棍手震係咁亨到蛋糕櫃果到好好笑
呢套吸引到我追落去
destiny (已棄
blue moment 3
蔡思貝啲普通話進步左
山b計緊數佢係咁不停問問問好撚煩
咁誇張?本身仲諗住含淚開嚟睇 陣間lunch開嚟笑吓先
安達近年寫劇大把佳作
佢近年佳作都係溫馨細膩生活小確幸電視劇,唔知佢寫沉重題材電影會點
男女主角澤村一樹加首歌都係研音
白石美帆老左好多
自從unnatural 之後每套都係含淚睇石原
幾時先有好劇本
白石美帆,我淨係電車男嗰時見過佢
destiny
本身諗住呢集都唔掂就棄
睇完今集都係決定畀多次機會佢

都算講晒大學嗰陣啲疑團
宮澤艾瑪個位極唔討好
講完人地啲嘢仲要懶正義咁叫人唔好講出去
又屈田中暗啞底攞offer
唔怪得田中痴咗線

話說係個個人都要搵仲村亨傾計
咁佢都幾忙吓
真係好煩 仲要係咁問
點解啲日劇都咁鍾意加呢啲熱血煩膠新人角色
同埋佢講普通話嗰陣好突兀 睇到有啲尷
家入剩係研音做主角嘅劇先有機會唱主題曲
但多數都高質
特登畀佢show下咁好多餘
近年都少左 佢算唔算紅歌唔紅人
aimyon unmet首歌好大雜燴feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞