2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
只係寫既為左最尾嚇你一下
有冇人覺得石原套destiny
悶到抽筋
開頭第一集好似搞到少少神秘
點知第234集完全都冇劇情推展過
唔怪得喺Netflix都冇乜人睇
十角館

兇手
成段犯案時間日日都無得瞓而且做啲咁體力勞動嘅嘢
其實唔覺得有可能
佢算多人睇啦
見佢日日都入到香港netflix top 10
只係呢套野多非睇開日劇嘅人睇並唔係好事
劇情拖到咁只會俾人笑日劇嘅質素係咁嘅斤兩
re:revenge
係好睇咗
但赤楚都仲係咁戇居
選得理事長 佢唔係仲以為啲人會無私心呀嘛

仲要好無禮貌
門口寫明請勿打擾都照開門入去
人地唔鬧到你狗血淋頭係佢仁慈

如果真係畀赤楚選中做理事長就真係無天理

話說原來赤楚本身做記者嗰間雜誌社係影射文春?
當年華和家首片尾曲好好聽
嗰個年代嘅女優 川島海荷 西內まりや 好似個個都duo晒
Code blue moment
點解依排成日都有出口夏希參演
上一季扮煩膠阿妹已經好難頂
樣唔係特別有 又唔係有啲乜嘢頂級演技

今集尾仲特登cut返啲本田翼一樣嘅對白
睇嚟後面佢都會勁大部分篇幅
ACMA GAME 02
終於等到非AI字幕

意外地ok
拍game過程簡單而準確
兩邊都有優勢同劣勢
仲有男主翻cup惡魔條橋

都算睇得過
呢套落重本拍收視好似大爆死
第二集
個game廢到
我以為套野係類似狂賭咁。
btw,隻牛魔王係cg?好真
啲game啱拍綜藝多過劇
用左好多錢整
其實有少少理解佢今次上當嘅
因為赤楚本身就感情大於理性 而且啱啱死老豆 又咩都冇哂
然後有人同佢講想完成老豆個遺憾就感動左
可能主要想表達無論錦戶亮有幾叻做到名醫都係比唔過親生仔赤楚 會唔會呢個就係報復赤楚嘅主因
不過依家赤楚終於開始反擊係咪會慢慢變返聰明
希望真係慢慢聰明啲啦
唔係嘅話吓吓靠錦戶亮放水玩唔得耐
我覺得未至於好難睇
反正今季套套都有人踩太揀擇會冇野睇
棄了
revenge ep4
點解次次一比人拆穿左個憤怒值就會由0一野升到100 市子係咁副院長又係咁
反而覺得今季開下開下算幾多嘢睇
雖然唔少會有槽點,但開咗嗰啲暫時沒有糟糕過destiny
華和家唔係四姊妹咩
無人睇BELIEVE
Revenge
認真…呢套幾好睇
赤楚個角色如果做MBTI…一定係F人…今集上當個原因都合理ge…臨尾錦戶亮同赤楚對望…或者驚覺點解有記者會…個幾下都顯得佢好好戲…赤楚想show俾芳根個妹睇自己做過心臟手術….我個下仲諗住竟然咁樣俾佢show肌…點知無…btw…停車場度偷聽真係好老土…我一定唔會係地下停車場講呢d私人野…Revenge整體上都幾節奏明快…

我想問番少少人物關係圖…會長都係天堂家既人?但我好似記得光石研係入贅?所以會長係赤楚既阿公?
向井理套劇一開始就叫自己做season1
咁肯定有s2?
Destiny,Blue Moment同 Believe邊套好睇啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞