2024年春季日劇討論(2)

893 回覆
8 Like 3 Dislike
呢套好睇wo
上一套做美人魚就真係唔知想點
劇情太拖 唔撚明點解要等十年 好多位為做而做咁
可取既係鏡頭運用好正 D景又靚
啲劇情好易估到咁

但最致命都係又玩突然消失加念念不忘,唔係龜梨和也可能好啲,佢太老啦
我估都係因為失憶
366日

會唔會太少事…男人老狗為左一兩句說話同班frd無聯絡咁耐……Gordon去番搵條影相佬…都say 晒sorry…又唔睬人…個編劇係咪當d觀眾傻….唔係有眼淚有配樂..就會感人…睇個預告…今季失憶人士睇黎會再添一員

TVB 劇MODE : 我覺得個原因其實係個男人同男主角鐘意同一條女
呢D好撚老土 其實佢寫比佢老豆控制住咪仲好
最後實係果D想保護你所以唔講佢知之類既野
咁其實搵真相係呢十年入面都可以搵
又要等返十年後做場戲係個大堂問 好鬼尷
失憶陣線聯盟
成日瀨係野比啲驚喜你
例如呢兩集龜梨和也既突然出現,但兩集都真係比個surprise你,但完全無解過任何伏筆
N記依家最hit嗰套淚之女王都係
Anti hero
見到北村加落雨以為佢又要死
落雨個幕 岩田幾型~
個個都屌destiny
乜真係咁差咩
我已經盡咗力唔劇透都預咗你地會估到,我睇個陣冇真人劇哩個hint,到最後先知但當時reddit有人係中段已經估到

不過唔影響體驗嘅
見到海老名正孝又做個奸奸地角色好正
知道對面砌生豬肉又知岩田有殺人咁醒
淫娃蕩婦
一個同居兩年分床訓,一個就糖黐豆咁

醫生堅慘
antihero

檢察官個男boss個樣好奸
期待佢演出
好癲,一開波本田翼同山p對咗陣戲,之後就係佢同山p

第一集都睇得過,係近海猿既質素,唔係鐵帽嗰種
因為小戶川視覺個外型咁明顯又比KOL通輯緊,佢個偽裝完全偽裝唔到實在太明顯,正常應該個個都認到係佢
Blue moment

首集 8.6%
Anti-hero 之後第二高

咁ntv 水10退陣算唔算退得靚

山P真厲害

咁我覺得可能就係因為無ntv水10攬炒先咁高嘅
antihero
好睇在未到最後都未知佢係咪真兇
所以新仔吓吓都追真相真係幾kam
要呢啲不如做檢察官

不過男主在法庭度結案陳詞嗰陣
地圖炮咁屌晒全世界
成個毒舌大狀咁款
唔驚第日畀人玩返轉頭咩

個身高差
Blue Moment
天氣版MER

事務所力捧出口夏希?咁多戲做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞