2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
都係突顯啲keyword:有Frozen睇,可以同卡通人物影相,本質同廟街流星去迪士尼一樣
https://tvkansou.info/2024haru-sicyo/

黃金週期間…d收視不跌反升
可能yen太低
日本人都留番屋企…唔去旅行
又黎說好香港故事
今晚係咪有木村?第2集
香港人就玩到盡
日本人就窮遊
香港政府有買靚時段播特別節目宣傳香港架仲有宣傳片,拍到好似嚟香港可以同鬼仔艷遇咁唔知係咪參考以色列
今季有冇睇おいhandsome2
覺得好笑過第一季
【中字【菠萝盖饭字幕组】绝对BL2024EP.1-1-哔哩哔哩】 https://b23.tv/JDmWu6o

絕對會變成bl有人做字幕
呢套好睇
睇得出個編劇好有心寫劇本
所有人物都寫到性格好鮮明
Re: revenge #4
今集好睇左係因為赤楚終於冇咁蠢 不過我終於知赤楚個人設原來係晨間劇女主角
med school都grad唔到都可以做理事長仲唔係晨間劇女主角!?
赤楚同錦戶亮原來細個就識 但係點解赤楚唔記得
個人想睇錦戶亮同赤楚結局攬炒銀牙同埋唔好同芳根復合plz
同感
啲日文咬字唔清
話屋企講福建話,所以苦練普通話
但而家佢日文都係19999
佢平時出街返學講咩文
家入最紅個段係唱本田同福士套月9主題曲
20個陣紅哂但keep唔到啫
查實公司肯推廣佢無能力唔紅返
出道時係多資源 又月9又龍珠
99台夜晚12點播緊山田涼介套殺意
呢套有冇伏 睇左小小好似唔錯咁
恋仲,個陣立即做左fans去睇Live
為了N嗰首先正
絕對零度嗰首都正
出口夏希嘅定位係咪吉祥物 覺得呢套戲冇佢呢個角色都ok
唔知係咪睇電視劇太多對消防員都有自帶聖光熱血救人痴嘅stereotype 見到水上咁嘅樣即刻吓撚左
呢套凸顯佢演技仲未夠班
又唔覺佢皺眉好緊要,但完全投入唔到佢個角色
code blue moment
佢主要都係私怨唔信山下智久
其實我唔明點解要入山下智久數
明明上集係話本田翼自己唔理警告向相反方向行先搞到死
走誇張路線

記得好chok好中二+少少重口
幾有觀感刺激嘅

劇情就:
開頭去到中間
第一個反轉
都ok
後面
反嚟反去
我覺得over咗少少

我唔太好真人劇行依種風格 就整體覺得還好啦
Code blue moment
山p個動機完全合情合理
而且本田翼都唔係人哋害死 唔知水上做乜咁針對山p
Btw唔知係咪呢套戲啲重要配角普遍戲屎 反而覺得山p竟然係最正常個個
終於知出口夏希作用係乜
負責問問題俾山P解釋氣象知識同聽投訴電話

無啦啦講幾句普通話但係全場冇人明 好冇禮貌
條team仲有個人負責煮野食
成日去荒山野嶺有個廚又好似講得通 同埋仁村紗和本身都負責揸架指揮車 反而係起碼有三架車淨低嗰啲邊個揸過嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞