2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
認同…平時唔覺瀨戶咁靚仔..
呢套可能太大對比
邊似呀
依排講起某啲演員中伏率高時
都有諗仲有邊個好識揀/好唔識揀劇本
然後都好快諗起杉咲花
揀啲劇本整體唔錯之餘 自己角色又有得發揮
今日開始睇初戀
近排睇咗非獸性男女(無法成為野獸的我們),覺得幾正,有啲d類似嘅劇推介
8loom果期仲不停吹捧佢靚仔
Pepe個樣我真係唔識欣賞
瀨戶康史呢啲有baby face既男人係幾岩做暖男
瀨戶把聲都幾好聽
佢究竟有咩後台
又唔係演技好但成日有戲開
咁睇預告上川似好人? 同埋兩個竹內涼真個條線仲吸引
去到第4集, 都不停replay緊第1集啲畫面, 又唔係有好多新資訊
因為你講完呢句…我好專心睇呢集…佢不經意地話自己係イケメン社長個下…我都真係
好到幫佢逃獄又好似over咗
團團轉

呢集拍得好好…東京鐵塔+瀨戶康史突然出現+吹無蠟燭既蛋糕…真係靚人靚景一絕….めるる同瀨戶極有chemistry…對佢個態度完全同另外兩位唔一樣…瀨戶唔記得佢生日極唔開心…一見到佢就即刻心放怒放….同pepe出街連著得girly d都唔想…pepe同佢去d景點都幾靚…但完全無令人心動既時刻同神尾直情講大話話有野做…成集去到尾めるる都無同神尾講番聲sor…神尾慘過做兵
不過今集好似鋪到講佢先係戒指主人咁
初頭仲以為佢真係stalker
9border
松下係咁拖長啲對白又用氣聲講野懶係人畜無害真係好難頂

但套劇除左佢我都覺得還好焗住睇
又要講多次最大問題係松下唔夠靚仔
冇返佐藤健同流星咁既級數都唔適合咁既聲線講野
個人認為係結衣最好睇果套
可惜唔算好爆呢套
加埋aimyon主題曲又係勁好聽
唔係睇石原同田中
都好難捱落去
田中嚟嚟去去都係嗰幾幕咋喎
向井理套騙子警察作為餸飯劇唔錯
btw,內田理央越來越醜樣。。。發生乜事。。。
樣又唔覺有變,不過佢係咁轆大對眼
睇緊
普通懸疑劇
除咗石原都冇乜好睇
劇情慢得嚟又唔係令人好緊張嗰隻,少少套路
仲要覺得個醫生好撚慘
睇左兩集已經棄左
miss target
輕輕鬆鬆又一集
老點女主去摘艾草同撞到八嶋智人嗰吓

不過以男主咁嘅性格
確實係做和菓子好過當差
太易信人喇佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞