2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
向井理套雙面騙子個設定有d似之前平野紫耀套黑鷺
但西裝眼鏡既向井理真係好好j
睇完官台新劇燕不歸,其實唔可以話唔好睇,不過ok沈重,唔係咁合口味...
我睇完今集都allin瀨戶康史
神尾都還好但個樣唔討好宮世直頭係煩膠
睇ep3到一半有啲想棄
搶戀人ep2/3
護士姐姐幾靚 輕輕鬆鬆20分鐘一集送飯一流
如果多少少廢甜就好
見到瀬户康史咁肉緊保護女主又有時鬥下咀咁其實幾sweet
unmet
估唔到咁快就講護士長
可能事前就諗住佢唔係反派
今集其實都代入到佢立場
衰過一次真係會驚再出事

而家先醒起岡山天音同生田做過向井君
即時代入唔到
不過佢地呢pair越講到咁無所謂
不出意外嘅話應該

不過估唔到岡山似鍾意杉咲花
男主嬲嗰吓

都係嗰句
呢套劇勝在夠warm
成班撞門入去嗰吓
Yips 03
終於趁紅日前睇埋呢集覆到
呢套感覺啲單元都好粗製濫造 但係主線依然吸引
好懷疑篠原涼子都係今季失憶聯盟嘅人
佢患yips可能就係覺得自己寫嘅犯案手法會俾人模仿 所以自此潛意識就唔俾自己寫殺人橋段?
yips
主要都係睇兩個主角啲火花
同埋染谷將太究竟係做咩嘢
至於啲推理……一開波都劇透埋
除咗真相大白嗰陣講嘅小反轉位之外其實都無咩嘢
硬係覺得户康史都有陰謀
至少有嘢隱瞞
見到精進單野即刻諗起木村套劇
Yips
好同意! 揾得染谷真係會令人期待佢角色作用
同埋笨蛋節奏自己做開編劇 感覺佢都識揀劇本
接得呢套硬係覺得一定有啲嘢吸引到佢哋
所以主線仍然期待嘅 但其他單元保持觀望態度算
03我都係開兩倍速飛嚟睇 塚本個look好趕客
佢真係好脹
之前客串不能結婚的男人2都冇咁誇張
好想知道佢係咪帶假髮 點解髮型可以柒到咁
照亮街道的人們1
鳩味幾重又幾好睇 呢套會追落去
加上吉川愛角色又係鳩鳩地咁幾岩feel
係囉,街上嘅男仔都冇咁求其…
仲要佢個角色設定係靚仔政客
好難入戲
Believe
未撚睇過一套日劇咁撚仆街嘅
叫佢講啲嘢出嚟 係到吞吞吐吐
講一句 又停頓一陣 又影吓石原扮驚訝個樣
成個節奏慢到不得了
Unmet
生田同岡山…我都即刻諗起向井君…但有d癲…生田輸俾杉咲花…而條仔係岡山天音….
unmet
所以男主咪想打佢
https://www.tokyo-sports.co.jp/articles/-/300822?page=1
東スポ話TBS 7月期水川麻美主演小說改編作品,飾演記者追查政治家(櫻井翔飾演)嘅故事
一個富三代女仔沉船醜男
另外開套劇俾佢兩個,唔好喺度搞事
終於解禁可以同嵐D人拍野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞