2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
code blue moment 點都要比山下上一上直升機
所以咪話度身訂做個角色畀佢
佢d日文都好銀耳全部s音都捲脷
演技又唔掂乜都係得一個表情
事務所可唔可以訓練下先捧佢?
blue moment
救緊人都掛住探究自我問問問

不過隔籬 antihero
北川匠海仲難頂
接受唔到男人做晨間劇女主
證明是枝裕和功力深厚,舞伎家嗰時指導到根本唔覺有咁多問題
blue moment
btw 覺唔覺劇入面水上恒司有陣虛攻受味?
菜思貝係咪即係出口
佢d日文好似個口含住一大舊野咁
黎緊仲有大把出口夏希d野俾大家慢慢嘆
本身好緊張既時候 係度問埋啲唔急既野
佢做舞妓料理人嗰時唔差
是枝裕和導演功力太高
netflix有錢可以慢慢拍到啱
電視台冇錢冇得拍咁多take
你睇吓呢個post今季幾乎套套都瘋狂俾人鬧
只要有套正常水準都好大機會跑出
中村アン嗰套爛唔爛?
鳩人做鳩事易接受過設定係聰明人但係做出嚟啲事勁鳩
其實呢套都有啲明顯問題,成日有旁白彈出嚟講解啲睇畫面就明嘅嘢,搞到懷疑自己睇咗audio description版不過都有正正經經鋪排劇情,有限時間算係咁啦仲要起咗條商店街景出嚟
https://www.instagram.com/p/C6cpw74vWGd/
覺得有啲悶但係遠遠未到爛
依家應該算歌同人都唔紅
我覺得佢太早出道
錯過哂啲streaming sns紅嘅機會
佢其實同aimyon一樣29歲
但感覺已經係上個世代嘅歌手
我以為VO係特登
類似小丸子嗰個
睇緊惡魔game
鄭伊健黎嘅
新木優子又黎賣廣告呀?

https://www.instagram.com/p/C6ddoU3sQxz/
見到啲人話佢集集都皺眉,望落成個松田翔太咁
而家後生女演員普遍咬字出奇地清晰,好明顯係可以練出嚟,點解佢公司唔送佢去練
澀谷接放學
呢個故事背景係咪日本嚟居然幼稚園老師拍拖仲煩過明星拍拖經理人仲要不停鼓勵條友拍拖男演員聯誼冇人影,幼稚園老師同家長喺街行路就有其他家長影佢
個多角戀都廢時講,呢套真正意義上嘅三角戀嚟,小學都有教三角形有三條邊,平時嗰啲唔該正名V字戀
Yes la..佢地賣廣告既話會加個hashtag #PR
個人覺得幾好睇…好過Destiny
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞