2024年春季日劇討論(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
Unmet
想講三瓶企喺café門口拎住兩杯嘢等女主角經過嗰個畫面拍得幾靚即刻衝上去自我介紹,成件事好cute
同女主角講話加咗忌廉但係女主角應該已經唔記得講過加忌廉會好飲呢件事,之後女主角又問佢飲緊咩,三瓶今次又講唔同嘅嘢,上次好似係叫人倒廿羹抹茶粉定咩
西口春奈並非浪得虛名
當年gto個樣西到而家都仲記得
去到第四集都幾好睇
第三集
以為一樣套路原來係玩呢招夠仆街
依家第四集都仲可以估下其實係點,無想像咁公式
終於知j家咁做用心良苦
終於有嘢係冇寫落日記
antihero
咁嘅走向睇
會唔會北村匠海都同12年前單嘢有關
我好好奇點解老婆想無痛分娩要求個老公比佢咁做
Destiny ep5
ummm…石原淨係坐係度聽佐佐木藏之介講足20分鐘…最好睇就係安藤政信同石原坐係bench度講點解你唔肯黎問我……臨尾龜利放火…有必要咁做?
大男人思想女人冇能力要男人施捨
我諗無痛要貴d…所以要老公肯俾多d錢
但我真心覺得佢真係懶搞笑咁講下…咁都炎上
極度不妥現實版
不過講真生個個係個老婆 啫係話想一齊傾個利弊都明白嘅
認同…我覺得d人無限解讀…
睇第一個post覺得啊叔講笑話fail咗姐是但啦,透露一種廟街啊叔打賞嘅情趣
睇完佢個道歉story覺得佢語氣輕佻又講咩無痛係為咗緩解緊張不過要畀多筆錢,爭在直接講無謂又晒錢姐仔又唔係佢生仲咁多嗲抵畀人鬧
日本家庭係男尊女卑 不過依家可能有變 所以生田斗真呢啲言論應該已經比人當old seafood
我嘅諗法係點解呢啲關乎命仔嘅嘢要個老婆去嗲同求個老公比佢 純粹覺得唔需要去求 但要兩個人一齊傾囉
之前蝴蝶姐姐好似又係道歉得勁輕佻

勁撚creepy
366 05
播咗 3/5 突然
開聲
真係唔怪得啲細路一拳打落佢個肚度
啲台灣人多數覺得龜梨慘
但明明覺得安藤政信慘啲可能係好戲啲
見到佢兩行眼淚完全feel到佢幾心碎幾卑微

我估龜梨無真係放火
可能好似話殺咗香織咁自己亂諗再亂up
佢以前都應該做罪犯/變態呢d角色比較多
今集有幾幕影到佢勁白..勁似take左野d人咁
https://www.netflix.com/us/title/81765368
嘩乜原來渡邊謙妻夫木聰滿島光套Special上Netflix
第一季有趣
第二季睇兩集,覺得有啲搵嘢來拍咁,棄咗
估唔到會有第三季,今季又玩乜嘢人設?
個宣傳poster係咪暗示第三季玩夏季郊遊遊?
日本打無痛要用多100萬羊 做到無痛嘅醫院都好少
佢哋有個概念係女人生仔唔痛過代表冇經歷過做人老母嘅辛苦
Unmet
無咩人屌…等我屌下…若葉龍也可以咁得閒又同個唔關佢事既家屬𢯎吹…仲要陪人一齊睇做手術…最離譜佢可以亂入手術室…若葉龍也同千葉雄大臨尾又睇岡山天音做手術…呢間醫院真係好夠人手…有一兩幕我以為若葉龍也好似發現左d咩…岡山天音個手術會失敗..原來又無事…繼續對生田會呷岡山天音醋呢個行為感到難以置信…而對手只係杉咲花
嘩…咁快手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞